Vælg side

En oppustelig kajak hjælper dig i dit livs form – og øger din livsglæde

En oppustelig kajak hjælper dig i dit livs form – og øger din livsglæde

Når sommeren står for døren, så er der mange af os, som meget gerne vil i form. Og det i en vis fart! Men sure slankekure og “quick fixes” virker bare ikke. Faktisk er de mere skadelige end gavnlige. Men jeg har måske en løsning til dig, som hjælpe dig på vej – og den hedder en “oppustelig kajak”.

En oppustelig kajak giver dig sundhed og velvære

Jeg kan godt sige allerede nu, at en oppustelig kajak selvfølgelig ikke bare får kiloene til at rasle af. Men der hvor det virkelig gør noget for dig er, at det er utrolig afslappende for dit sind at være på vandet. Bare glid afsted på en af de rigtig mange smukke søer eller åer vi har i Danmark – eller selvfølgelig havet. Vi er jo omgivet af kyster i Danmark.

Det afslappende og befriende element giver dig en indre ro, som giver fornyet energi og styrke. Men udover den indre ro og styrke, så er roning utrolig sundt for din krop. Det giver ikke ødelægende stød som f.eks. løb.

Ro kajak og styrk dine absolut vigtigste muskelgrupper

Når du roer kajak, så styrker du dine vigtigste muskelgrupper – efter min mening. Og det er hjerne (ja, det er faktisk en muskel), hjertet og din core. Det giver sig selv, at din hjerne og dit hjerte skal styrkes. Men at styrke din core (altså ryg- og mavemuskulatur) kan sikre dig øget mobilitet og god holdning.

Langt de fleste danskere døjer med rygsmerter og de kommer – udover forkerte holdninger og hårdt arbejde – af at vi bare ikke styrker de rigtige muskler. Musklerne omkring din core er så utroligt vigtige at styrke og med roning vil du styrke musklerne fra din core og op til skuldrene og armene. Din fleksibilitet vil også blive øget. Vil du dog rykke på det punkt, så skal du have gang i yoga – det er fremragende træning. Den sundeste form for styrketræning og smidighedstræning du kan finde.

Hvilken kajak skal du så købe?

Jeg vil helt bestemt anbefale de fleste begyndere og motionister, at investere i en oppustelig kajak. Og det er der flere årsager til. F.eks. er den let at opbevare og transportere. Den fylder nemlig ikke mere end en stor rygsæk. Så for dig som gerne ville kunne pakke din kajak helt væk og ikke vil bruge plads på opbevaring og transport, så er det ideelt. Desuden tager det kun mellem 5 og 10 minutter at klargøre den.

Du kan se et udvalg af de bedste oppustelige kajakker på Sitontop.dk

Jeg vil brandmæssigt selvfølgelig anbefale dig en oppustelig kajak fra Advanced Elements. Det er en amerikansk producent, som er en af de førende på markedet. Deres kajakker og paddle boards produceres i østen, men det er ikke en hindring for, at være en af de absolut bedste på markedet. De har stort set aldrig nogen produktionsfejl og de er yderst holdbare på grund af deres materiale og opbygning.

Selve prislejet er gennemsnitligt. Hverken dyrt eller billigt, men du får nogen af de bedste på markedet. Så helt bestemt værd at kigge på.

Advanced Elements AdvancedFrame og AirFusion er meget solgte. AdvancedFrame er til “alle” og nok mest solgte. AirFusion er til de mere krævende. Den er hurtigere, men kræver lidt mere øvelse.

oppustelig kajak i brug AirFusion oppustelig kajak i brug

Giv dig selv en større rejseoplevelse

En anden virkelig fed ting ved en oppustelig kajak er, at du kan tage den med på ferie. Tænk på alle de smukke steder du har været. Alle de gange du har set smukke steder med vand. Der skal du nu ikke bare nøjes med at kigge på. Du kan tage din oppustelige kajak og komme på vandet og gøre din rejseoplevelse mange gange større.

Der findes 100-tusindvis af smukke steder i hele Europa, hvor du burde tage en tur på vandet. Tag f.eks. bare Norge. De har så mange ultra flotte fjorde, at de bare skal opleves.

Se f.eks. bare på Geiranger Fjord! Ord er overflødige. Tænk dig at tage en tur på vandet her. Bare dig og din kajak…

GeirangerFjord i kajak geirangerfjord i oppustelig kajak

Se en video af en af de bedste producenter i verden, når det kommer til oppustelige kajakker og iSUP – Advanced Elements.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares