Vælg side

SUP 🏄 derfor hitter paddle boarding – iSUP

SUP 🏄 derfor hitter paddle boarding – iSUP

Langt de fleste af os føler en indre ro og noget beroligende ved, at høre svag brusen og se på vandet. Når vi rejser ud, så er det også som regel ferier, der tager os afsted mod destinationer, som har en strand eller en sø indenfor gåafstand. Der er bare noget beroligende ved vand.

Samtidig med at sport og det at være aktiv bliver en stigende del af en travl hverdag. Vi føler en forpligtigelse til, at holde os sunde i en stressende hverdag, aktivere os selv og evt. vores børn og så får mange af os en trang til, at “realisere” os selv med en nye diller. Diller som løb, cykling, triatlon eller hiking.

Men en sport som vinder kraftigt ind er stand up paddle boarding – eller SUP.

Og det forstår man godt. Det er en super kombination af vandet, udfordringen på boardet, se naturen fra en ny vinkel og så er det super træning til din balance, kropsholdning og til styrke af dine core muskler. Langt de fleste af os danskere døjer med svage core muskler, som giver os kroniske ryg- og nakkesmerter.

Se et godt udvalg af iSUP og paddle boards hos Sitontop.dk

kategori-stand-up-paddle-boards-isup

SUP er for alle i alle aldre

At stå på en SUP kan i starten virker svært, men man lære det super hurtigt. Både absolutte nybegyndere, børn og ældre kan lære at stå på et paddle board i løbet af meget kort tid. Det findes selvfølgelig forskellige typer af SUPs, så som nybegynder skal man vælge et man kan håndtere. Det vil ofte være en bredere version, så den har god stabilitet.

Hvilken SUP skal du vælge?

Du skal vælge en SUP, som passer til dit behov. En som har en kvalitet der matcher dine forventninger, men også et board som passer til din brug.

Det skal forståes på den måde, at du skal have et paddle board, som f.eks. er oppustelig (iSUP), hvis du ikke har ret meget plads til opbevaring, har problemer med transporten eller hvis du gerne vil have sin iSUP med rundt på forskellige destinationer i Danmark eller udlandet, hvis du vil have exceptionelle naturoplevelser.

Hvis du f.eks. er meget seriøs og vil deltage i konkurrencer og på lange ture. Så skal du vælge en SUP til race eller touring. Disse fåes både som hard shell og soft shell (iSUP). De kræver noget mere erfaring og er sværere at stå på. Men de er så gode til de lange ture og til hastighed, som jo er et krav hvis man vil deltage i konkurrence og have en chance for at kæmpe med og sejeren.

top-image-sitontop-stand-up-paddle-board-alt-2

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares