Vælg side

Sådan præsterer du maksimalt til svømme stævner

Sådan præsterer du maksimalt til svømme stævner

Du er svømmer på eliteniveau og på udkig efter, hvordan du kan maksimere og forbedre dine præstationer de sidste procent.

Motivationen mangler ikke, men du føler stadig ikke, at du klarer dig lige så godt som du burde.

Løsningen, eller hvertfald mulige løsninger og tips og tricks finder du i denne artikel.

I nedenstående 3 sektioner får du 3 konkrete tips og tricks til, hvordan du vrister de sidste 2-3% performance ud af din krop – og som du senere skal lære – også ud af din hjerne!

Maksimér dine træninger

Som min tidligere træner altid sagde: ”Man spiller kamp, som man træner”.

Det er klart, at man ikke altid kan gå all in på samme måde som til stævner. Særligt ikke, hvis man også gerne skulle nå andre aktiviteter, såsom skole eller arbejde. Men når det så tilgengæld er sagt, så er det vigtigt, at du sørger for at træne, som om du var til stævner når du så rent faktisk befinder dig i vandet.

Det handler om, at du skal vende din krop til at præstere på topniveau. Træninger må ikke tænkes som træninger, for så er det også det ”lavere niveau” du kommer til at præstere på til de store svømmestævner og konkurrencer.

Udstyr

Ja. Jeg sagde det. Udstyret.

Det er i princippet oftest lidt et skældsord, men af alle sportsgrene, så betyder det måske faktisk mest i svømning (måske med undtagelse af cykling).

Hvad der dog ikke kan undervurderes i svømning er det faktum, at du for relativt få ”ekstra” midler kan købe dig til verdensklasse svømmeudstyr, der med sikkerhed allerede fra dag 1 vil forbedre dine resultater.

Helt åbenlyst gælder det om, at du skal have købt en god og professionel konkurrence badedragt, hvis du er kvinde eller et par gode neopren jammers som mand.

Visualisering

Dette er et punkt, som har virket utrolig godt for mig igennem tiden. Noget jeg udover til sport også har gjort brug af i andre scenarier, hvor jeg har skullet præstere.

Forklaret kort og præcist handler visualisering om, at du skal forsøge at gennemløbe det scenarie, hvor du skal præstere i hovedet. Visualisering skal helst tage udgangspunkt i, at du klarer eksempeltvis svømmeløbet lige så godt, som du muligt kan forestille dig.

Du må lige så gerne nå hele vejen til medaljeoverrækkelserne. Det vigtigste er dog, at du eksempelvis visualiserer, hvordan det føles i kroppen på de første 10 meter, på de sidste 10 meter, når du bliver lidt træt, hvis du er lidt bagud, hvis du er lidt foran.

Du må hellere end gerne rende flere scenarier igennem, vigtigst af det hele er dog, at du sørger for at visualiserer et godt outcome.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares