Vælg side

Efter modeugen: Bliv din egen modes smed

Copenhagen Fashion Week var overalt i det københavnske bybillede for en måned siden. Det betød, at København flød over med nye flotte klæder, modeller og de nyeste modetrends. Men hvis du allerede kan mærke FOMO’en krible i nakken, skal du ikke fortvivle. Du behøver nemlig ikke tage en uge ud af din kalender for at være med på de seneste fashion trends.

Her hos Gode-Tips har vi samlet de seneste trends fra Copenhagen Fashion Week og oversat dem til hverdagens dansker, som ønsker at holde sig á jour på tøjmoden. Uden at det koster dig det hvide ud af øjnene.

Gode-Tips præsenterer: Modeguiden 2019.

Statements har været fanebærer verden over

Statements, at udtrykke værdier gennem sit tøj, er blevet endnu større i 2019.

Det kan eksempelvis være ved tekst trykt på tøjet, som i Diors Spring 2018-kollektion fra Maria Grazia Chiuri. Her bar flere modeller t-shirts med titlen på Chimamanda Ngozi Adichies essay, We Should All Be Feminists.

Til Copenhagen Fashion Week så vi det især hos de hollandske haute couture-designere Victor & Rolf. De kombinerede overdimensionerede skørter trykt med tekster som “No Photos Please!”, “Trust Me, I’m a Liar” og “I Want a Better World.”

De skandinaviske designere tilgang til statements er mere afdæmpet. Hvor de direkte citater skriger på opmærksomhed, giver den nordiske stil dig mulighed for at udtrykke dine standpunkter og værdier gennem materialevalg og bæredygtig produktion.

Det kunne for eksempel være et statement shirt i et snit, du selv vælger. Det giver dig mulighed for at udtrykke din personlighed oveni dine værdier. Den høje kvalitet sikrer, at du ikke er tvunget til at købe nyt tøj hele tiden, fordi dit tøj hurtigt bliver slidt op af brug eller tøjvask. Og hvis du gerne vil have en skjorte med et andet snit, kan du let sælge tøjet videre eller give det til genbrug, uden at du deltager i en “brug og smid ud”-kultur.

Modeugen bød på farver

Sprudlende farver er også tilbage i moden. Efter en lang periode med hvid, sort, grå og jordfarver, er de kraftigere farver igen ved at snige sig ind i den danske mode og tøjkollektioner. Designere som Stine Goya, Hærværk og Hofmann har eksperimenteret i årevis med mere ekstravagant brug af pasteller og kontrastfarver. Den udvikling tilskrives blandt andet, at den danske økonomi er ved at komme sig efter finanskrisen samt den enorme indflydelse billede-baserede sociale medier som Instagram har haft.

Selvom mærkerne er i den dyrere ende, kan du let hente inspiration i kombinationerne af de livlige farver med det aggressive og ungdommelige som ved Hærværk. Eller det let og flydende 70’er-inspirerede look du finder hos Stine Goya.

Farverne til Copenhagen Fashion Week kunne også findes i andet end tøjet. Når de mange catwalks, kollektionsfremvisninger og andre større mode-events i byen var overstået, strømmede modeller, designere og besøgende til Københavns mange festlige restauranter, en oase væk fra pindemadderne, hvor de kunne stille sulten med alt fra fransk cuisine til mexicansk mad.

Fede DIY-accessories til kvinder

DYI (Do It Yourself) er i sammenløb med den større opmærksomhed på bæredygtighed og klima også vokset i popularitet. Mange mode-interesserede unge er derfor i dag også begyndt at interessere sig mere for håndværk. Det gælder især strikning, syning og reparation af deres tøj og smykker.

Hvis du leder efter gaven til hende, der er interesseret i unikke og personlige accessories, er et smykkesæt et godt valg. De vil kunne lave deres egne unikke accessories, som er tilpasset ethvert outfit. De kan også bruges som en måde at stresse af på, samtidig med at man lærer et håndværk.

Nyttige accessories til mænd

Nytte står ikke højt på listen til Copenhagen Fashion Week. Men det betyder ikke, at du ikke kan finde accessories, der tjener et formål og ser flotte ud.

Hvis du leder efter en moderigtig gave til din mand, kæreste eller ven, kan du trygt give dem en Secrid kortholder.

Kortholderens design er elegant og enkelt. Holderen er i aluminium, hvilket giver en øget sikkerhed og tryghed. Den beskytter hans kort mod at blive knækket eller læst kontaktløst, når han ikke ønsker det. Hvis han gerne vil have et mere klassisk udtryk, kan den også fås med et cover i læder, der kan holde sedler og billeder.

Nu er du klædt på, iført de seneste modetrends i 2019. Hvis du mangler yderligere inspiration eller gerne vil lære mere om dansk fashion, kan du finde gode råd på vores side.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Seneste i forum

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares