Vælg side

Kan man vaske et lammeskind i vaskemaskinen?

Kan man vaske et lammeskind i vaskemaskinen?

Annoncør betalt indhold

Et lammeskind er et naturligt materiale, der kan holde i mange, mange år, hvis du passer på det og plejer det korrekt. Det kan nemlig forlænge levetiden markant. Dog skal du ikke holde dig tilbage med at gøre brug af dit lammeskind hver dag, da ægte skind er enormt slidstærkt og kan holde til det. Derfor er det også meget sandsynligt, at det sker, at du spilder noget på dit lammeskind. Her er det vigtigt, at du handler hurtigt, og det er heldigvis nemt at rette op på i mange tilfælde. Det er dog vigtigt lige at stoppe op inden man går i gang, da lammeskind også er et naturligt materiale, man skal behandle korrekt. Læs med her og find blandt andet ud af, hvilken effekt det kan have på dit lammeskind, hvis du smider det i vaskemaskinen.

Ryst dit skind og brug en lammeskindsbørste

Et godt råd til at vedligeholde dit skind er at ryste det med jævne mellemrum. Det frisker pelsen op og giver den det bløde look, som er kendetegnende for et ægte lammeskind. Dernæst er det altid godt at have en lammeskindsbørste ved hånden. Så kan du børste hårene, så de ikke bliver filtrede, og den kan ydermere bruges til at holde løst skidt og snavs væk fra pelsen. Det er så smart. Dog må du aldrig børste et krøllet lammeskind, da de naturlige krøller kan risikere at blive ødelagt. Tænk på lammeskindspelsen som menneskehår. Det kan gøre underværker at børste det af og til!

Er lammeskindet garvet med salte eller garvet medicinsk?

Inden du tyr til at vaske dit skind i vaskemaskinen, anbefaler vi på det kraftigste, at du forsøger alt andet inden. Ved alle pletter er det vigtigt, at du tørrer væsken af pelsen med en tør eller fugtig klud og vender skindet med pelssiden nedad. Så er du nemlig sikker på, at pletten ikke trænger ned i skindet, så det ødelægges permanent.

Hvis du ikke kan fjerne pletten ved brug af lammeskindet.dk’s guide, som du kan læse her, kan du undersøge, hvordan skindet er garvet. Hvis skindet er garvet med salte, bør du aldrig vaske det i vaskemaskinen, da det vasker saltene ud og ødelægger det. Hvis dit skind derimod er medicinsk garvet, kan det vaskes i maskinen som en sidste udvej. Dog skal du være klar over, at lædersiden kan tage skade af dette, da den ikke tåler vand og kan blive stiv efter tørring. Dette kan desværre ikke genoprettes efterfølgende.

Kontakt os eller anden professionel hjælp

Hvis intet hjælper, skal du være mere end velkommen til at kontakte os for rådgivning. Derudover kan vi klart anbefale at kontakte en professionel, der har erfaring med rensning af ægte pels og skind. De kan uden tvivl hjælpe dig og gøre en forskel – så slipper du nemlig for at ødelægge dit smukke og naturlige lammeskind i vaskemaskinen grundet et øjebliks uopmærksomhed.

Få tips og tricks til, hvordan du bedst plejer dit lammeskind ved at læse på lammeskindet.dk. de anbefaler, at du aldrig vasker dit lammeskind i vaskemaskinen medmindre det er sidste udvej! Det kan nemlig få permanente konsekvenser for lammeskindets form og udtryk efterfølgende.

 

Om forfatteren

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Seneste i forum

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares