Vælg side

Guide: tjek altid disse 3 ting inden du køber en ny bolig!

Guide: tjek altid disse 3 ting inden du køber en ny bolig!

Boligmarkedet i Danmark stiger med raketfart, og det kan derfor være ekstremt svært at finde en bolig, som matcher dine behov. Selvom der er så stor konkurrence på markedet, er der stadig nogle ting, som er ekstremt vigtige at du tjekker inden du køber en bolig. Læs her hvad 3 af disse ting er.

Tjek tilstandsrapporterne på boligen

Når du har fundet en bolig som du finder interessant, så er det vigtigt at du virkelig laver din research på boligen grundigt. Her skal du f.eks. huske at tjekke de forskellige rapporter som f.eks. tilstandsrapporten, energimærkerapporten og eleftersynsrapporten.

Hvad er tilstandsrapporten?
Tilstandsrapporten er en professionel vurdering som er blevet lavet på huset, af en byggesagkyndig. I denne rapport skal alle den byggesagkyndiges fund af skader, rapporteres og kategoriseres efter hvor slemme de er. Dette bliver de gjort, ved at få en karakter mellem K0-K3, hvor K0 er mindre kosmetiske skader og K3 er kritiske skader som kan medføre at bygningsdelens funktion kan svigte.

Hvor optager du det bedste lån?

Udover at lave en grundig research på boligen, så er det også vigtigt at du undersøger hvor du kan få det bedste lån. Her er det med vilje at der ikke står det billigste lån, men det bedste. Med bedste lån, menes der det lån, som passer bedsttil dit nuværende livsstadie samt din nuværende økonomiske situation. Det kan f.eks. være at du i forbindelse med dit køb, gerne vil låne nogle penge afdrags- eller rentefrit i en periode, da du højst sandsynligt kommer til at få nogle ekstra udgifter i denne periode.

Hvis du vil se mere om dine muligheder for et rentefrit lån. Så kan du undersøge sparxpres.dk, hvor du har muligheden for at optage et lån rentefrit i 12 måneder.

Tjek anmeldelser på ejendomsmægleren

Det sidste råd som du kan læse her, er at du altid skal lave en baggrundsresearch, på den ejendomsmægler som står for salget af den bolig, som du er interesseret i. Dette skal du gøre, da der desværre, i en tid med hård konkurrence på boligmarkedet, er mange ejendomsmæglere som vil gøre alt for at sælge en bolig.

Undersøg derfor din ejendomsmægler inden i går igang med at lave nogle former for aftaler. Dette kan du f.eks. gøre ved at finde anmeldelser af ejendomsmægleren fra tidligere køb.

Få hjælp til at tjekke alle disse ting med en boligadvokat

Lyder nogle af disse ting til at være lidt uoverskuelige? Så kan det være en god ide for dig at anskaffe dig en boligadvokat. En boligadvokat er en advokat, som hjælper boligkøbere med alt hvad der har med køb af en ny bolig at gøre.

Hvis du er interesseret i at finde en boligadvokat i København, så kan du klikke her for at finde en boligadvokat i København.

Ved at læse ovenstående er du forhåbentligt blevet langt bedre rustet til, når du skal ud og finde en ny bolig. Ved at implementere og undersøge disse 3 ting, vil du i hvert fald være meget bedre stillet, end hvis du ikke gør.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Seneste i forum

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares