Vælg side

Økonomisk planlægning af sommeren

Rundt om hjørnet venter sommerens goder, og du har sikkert allerede hakket et par steder af, du gerne vil besøge, mens solens stråler står højt på himlen. Hvis listen er lang, kan du blive nødsaget til at revurdere, hvorvidt der både er råd til ferie, festival og den årlige Tivolitur. Eller du kan nu vælge at lægge den rette strategi for anskaffelsen af den nødvendige kapital, så du ikke behøver at prioritere blandt dem.

Hvis feriepengene ikke rækker, og opsparingen blev sat i gang for sent, er der heldigvis hjælp at hente. Mulighederne for optagelse af lån er mange, og det bliver ikke mere simpelt, end at man kan tage et SMS-lån med udbetaling samme dag, hvis man er i pengekrise under et ferieophold.

Men hvordan planlægger, man sig bedst økonomisk på den kommende tid, hvor fristelserne er på sit højeste? Det vil du kunne blive klogere på i denne guide.

Vær opmærksom på dit daglige forbrug

Få din økonomi under kontrol ved løbende at tjekke dine kontoudtog for at se, hvilke poster der kan skæres ned på. Mange får et wake-up call, når de tydeligt kan se det samlede beløb, de bruger på take-away.

Lav automatisk opsparing via netbank

Start allerede nu med at oprette en opsparingskonto uden dertilhørende hævekort. Du skal nemlig undgå, at der er nem mulighed for at hæve pengene, når du får lyst. Du kan få banken til at hjælpe dig på vej og aftale, hvor meget du ønsker at sætte af hver måned. På denne måde behøver du ikke tænke over opsparing i dagligdagen – og du vil nyde at se opsparingen vokse.

Hvis situationen alligevel opstår, hvor opsparing ikke har været en mulighed, vil du kunne få tilskud til sommerens goder via et lån via en sammenligningsside, som kan tages inden for en kort tidsperiode.

Læg et feriebudget

For at skabe et overblik over, hvilke udgifter der er forbundet med den aktivitet, du sparer op til, er det her oplagt at lægge et budget på forhånd. Du skal herunder undersøge prisniveauet, hvis du ønsker at rejse ud over landets grænser. Dette gør det langt nemmere at lægge dit feriebudget hjemmefra og finde ud af, hvor mange lommepenge der skal medbringes. Især madposten kan overraske mange, og det kan være svært at styre, når først man er afsted. Endvidere skal du overveje, hvorvidt du skal have anskaffet dig en rejseforsikring, som du også kan indskrive i budgettet.

Sæt også altid penge af til uforudsete udgifter. Det ville være ærgerligt, hvis det stramme feriebudget skulle afholde dig fra at tage med på bådudflugten med de andre medrejsende fra hotellet, blot fordi budgettet ikke tillod det.

Mind dig selv om formålet

Sidst er der bare at sige: Husk dig selv på, hvorfor du ønsker at få råd til netop det, du vil foretage dig denne sommer. Du kan evt. hænge små påmindelser op i hjemmet og skrive, hvor du drømmer om at tage hen.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares