Vælg side

Guide: Lån penge via en sammenligningstjeneste

Guide: Lån penge via en sammenligningstjeneste

Vi kan alle opleve at stå i en situation, hvor pengene for en periode er små, samtidig med at udgifterne er store. Eller også er vi ved at miste tålmodigheden over, hvor langsomt det går med at spare op til vores drømmerejse. I sådanne tilfælde kan det være det rigtige valg, at tage et online lån, for at få råd til det vi har brug for eller går og drømmer om. Men hvordan finder du det bedste lån? Du kan eksempelvis vælge at låne penge via den danske sammenligningsside Fair-laan.dk.

Brug en sammenligningstjeneste

Der findes efterhånden en god portion online sammenligningstjenster for lån, idet det stadigt bliver mere populært at optage et lån online. Og i takt med at det bliver mere populært, bliver udbuddet af låneudbydere større og samtidigt mere komplekst.

Netop på grund af det øgede udbud og kompleksiteten, er idéen om en sammenligningstjeneste opstået. En side som Fair-laan.dk opstod, med ønsket om at gøre lånemarkedet mere transparent og dermed mere overskueligt for låntageren. Derfor bestræber de sig hver dag på at gøre det så let og overskueligt som overhovedet muligt, at vælge det lån som passer bedst til dig og din økonomiske situation.

Hvorfor sammenligne lån?

Formålet med en sammenligningstjeneste, er som sagt at gøre markedet mere overskueligt. Når du som låntager får overblik over dine lånemuligheder, tilskyndes du til at foretage en grundig sammenligning af de lån, som findes på siden. Det er vigtigt at du sammenligner lånene, fordi det kan få negative økonomiske konsekvenser, hvis du vælger et lån som ikke matcher din økonomiske situation.

Kend til de økonomiske begreber

Når du begiver dig ud i at optage et online lån, er det som sagt vigtigt, at du sammenligner lånene på markedet. Men hvad skal du sammenligne ud fra?

Der findes en række økonomiske begreber som har stor indflydelse på prisen på dit online lån, hvorfor det er særdeles vigtigt at du sætter dig ind i betydningen af disse begreber.

Begreberne som har stor betydning for prisen på dit lån er:

  • Rente
  • Løbetid
  • Gebyrer
  • ÅOP
  • Lånebeløb

Rente og løbetid

Rente og løbetid hænger ofte uløseligt sammen, idet kombinationen af de to bestemmer den månedlige ydelse på lånet. Hvis renten er høj, vil løbetiden som oftest være lavere. Omvendt vil løbetiden være længere, når renten er lav.

Om du vælger et lån med den ene eller anden kombination, bør afhænge af dit månedlige rådighedsbeløb. Har du mange penge til rådighed i den kommende periode, kan det være mest fornuftigt at tage første kombination, idet du på den måde vil være hurtigere færdig med afbetalingen. Har du modsat et lavt månedligt rådighedsbeløb, er det mere økonomisk forsvarligt at vælge et lån med en lavere rente og længere løbetid, fordi den månedlige ydelse dermed vil matche dit rådighedsbeløb.

Gebyrer

Derudover har gebyrer også en stor indflydelse på prisen på dit lån. De fleste låneudbydere tillægger et stiftelsesgebyr, administrationsgebyrer og et eventuelt rykkergebyr. Det er derfor vigtigt at du undersøge hvor høje gebyrer du skal betale, inden du optager et lån.

ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent

ÅOP’en er det procenttal som viser dig, hvor mange penge et lån vil koste dig på årlig basis. Det er derfor kun en brugbar indikator, så længe løbetiden strækker sig over minimum 12 måneder.

Lånebeløbet

Til sidst vil noget så simpelt som selve lånebeløbet have indflydelse på prisen på dit lån. Derudover har lånebeløbet også indflydelse på om du bliver godkendt til lånet.

Hos online låneudbydere stilles der generelt meget få krav til dig som låntager, men der er stadig en risiko for at du ikke bliver godkendt til et lån, hvis beløbet du ønsker at låne er for højt og din månedlige indtægt for lav. Derfor bør du tænke dig grundigt om, inden du ansøger om et lån og sørger for at du aldrig låner flere penge end du i realiteten har behov for.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares