Vælg side

Guide: Sådan sparer du sammen til drømmerejsen

Guide: Sådan sparer du sammen til drømmerejsen

Denne guide er udarbejdet med henblik på at hjælpe de mange danskere der går og drømmer om at komme lidt væk fra hverdagen med nogle økonomiske tips, således de med større succes kan spare sammen til deres drømmerejse.

Vi tilstræber blot med denne liste at fremstille nogle generelle tips, som de fleste kan anvende til at spare sammen til sol-, ski- eller storbyferien. Vi har nedenfor listet tips, der omhandler alt fra budgettering til at låne penge hurtigt fra en sammenligningsside for lån som danske moneylender, så du undgår at gå i minus.

1. Tag kontrollen over din privatøkonomi med et overblik

Hvis du skal have mulighed for at opstille nogle virkelighedstro budgetter, er der et behov for, at du har et overblik over, hvor meget der kommer ind, samt hvor meget der går ud fra dine konti. Med andre ord skal du have et overblik over dine indtægter og dine udgifter. Dette kan du med stor sandsynlighed ordne på en aften, hvis du sætter dig ned og kigger på din netbank.

2. Skær i dine faste udgifter

Du bør være ekstra kritisk og måske endda dobbelttjekke dine udgifter for at se, om du kan skære i disse og dermed frigøre nogle økonomiske midler, således du hurtigere kan spare sammen til rejsen. Der er mange muligheder, hvad dette angår, hvorfor der forneden blot listes få eksempler på nogle posteringer, som du kan nedgradere eller afmelde:

  • Tv-pakken
  • Streamingtjenester
  • Kør mindre i bil (tag cyklen når dette er muligt)
  • Træningsabonnement

3. Lav budgetter

Som nævnt er det vigtigt at have nogle budgetter at holde sig til, så du ikke pludselig har brugt for mange penge på en enkelt post. Derfor kan nedenstående måske give dig inspiration til et budget, og hvordan du kan lave dette.

3.1 Madbudget

Mange vil sikkert nikke genkende til, at det er nemt at bruge for mange penge på mad, hvis man ikke har et nøje udarbejdet budget at gå efter. Ligeså vigtigt er det at lave indkøbssedler hjemmefra, så du ikke pludseligt har brugt hele månedens madbudget på de første to uger.

En god ide på den lange bane er at købe stort ind, så du får dine egne private “stordriftsfordele”. Dette kan eksempelvis gøres i Bilka, hvor der ofte er sådanne fordelagtige stor-tilbud.

Derudover kan du få mere ud af/nemmere holde dig inden for dit madbudget, hvis du kigger efter tilbud. Hvis du ikke altid lige gider at bruge tid på at cykle rundt efter de bedste tilbud, kan du også kigge efter produkter med labels som “stop madspild” de steder, hvor du handler ind, idet disse er billigere.

3.2 Undgå impulskøb

Det kan være fristende at impulskøbe i denne kolde og mørke tid, hvor mange, forståeligt, gerne vil hjem og indehygge. Du bør dog ikke falde for fristelserne, eftersom impulskøb netop ikke er budgetteret, hvorfor de kan vælte budgettet og dermed også alt dit hårde arbejde.

3.3 Det nemme rejsebudget: Rejs med All Inclusive

Kender du det at komme hjem fra ferien og der er brugt mange flere penge end forventet? Vi kommer ofte til at forkæle os selv lidt mere end det var meningen, når vi er på ferie.

Vælger du en All Inclusive ferie, så er det meget nemmere at undgå alle disse impulskøb. På en All Inclusive ferie er al mad og alle drikkevarer nemlig ofte inkluderet i prisen på rejsen.

4. Lån penge

Hvis du vurderer, at du ikke har lyst til at vente med  ferien, indtil du har fået sparet op, er det også en mulighed at gå online og låne penge. Dette er en nem proces, idet mange online sammenligningstjenester for lån, som tidligere nævnte moneylender.dk, formidler lån på vegne af mange forskellige låneudbydere med henblik på at skabe overblik for forbrugerne.

Du skal blot indtaste beløbsstørrelse, som du ønsker at låne samt din alder, hvorefter du får præsenteret et overblik over de lånemuligheder der matcher. Således er det blot op til dig at vælge det lån, som du mener er det bedste din privatøkonomi og den rejse, som du har i kikkerten.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares