Vælg side

Tips til at starte en god opsparing

De fleste mennesker kan godt tænke sig en stor opsparing. Dette er hvad enten, du rent faktisk skal bruge pengene til noget specifikt, eller du bare godt kunne tænke dig at have mange nuller på kontoen. 

Sponsoreret indhold

Læg et budget

Skal du tjene mange penge, lyder det første råd naturligvis, at du skal lægge et budget. Med et budget kan du først og fremmest undgå dumme impulskøb, fordi du ved, at du kun har et vist beløb, som du bør købe ting for om måneden. 

Når du lægger et beløb, er det desuden en god idé at dele dine penge op på forskellige poster. På den måde kan det blive tydeligt for dig, hvis du for eksempel bruger alt for mange penge på take-away, når du lige så godt kunne lave din egen mad.

Investér dine penge

Vil du gerne have, at din opsparing gennem årene vokser, gør du klogt i at investere en del af dine penge. På mininvestering kan du blive klogere på forskellige typer for investeringer. Der er stor forskel på de forskellige investeringstyper. Dog er der nogle ting, som alle investeringer har til fælles. 

For eksempel gælder det for alle investeringer, at der er en vis risiko for, at du taber dine penge. Hvor høj denne risiko er, kommer i høj grad an på, hvor du har investeret dine penge. Derfor bør du aldrig investere flere penge, end du kan undvære, hvis investeringen går galt. 

Netop fordi der er denne risiko, kan det være smart at fordele dine penge på flere forskellige investeringer. På den måde går det ikke helt galt, selv hvis en af dine investeringer fejler. 

Opsparing til de uforudset udgifter

En god grund til at have en opsparing er, at du kan trække på denne, hvis der pludselig kommer mange uforudsete udgifter i din retning. Det kan for eksempel være, at du på samme uge knækker din tand og smadrer din mobilskærm. Sker dette, er det de færreste mennesker, der har råd til at betale med deres månedsløn.

For at undgå at blive mere påvirket af disse udgifter end højst nødvendigt, kan det være godt at have en opsparing, som du kan trække fra. Hvis du endnu ikke har fået en stor nok opsparing, er der dog løsninger, så du kan komme ovenpå efter de uheldige begivenheder. Du kan nemlig vælge at optage et lån. Se mere om billige lån.  

Køb genbrug

Vil du stadig gerne kunne købe nyt tøj, elektronik eller legetøj til dine børn, kan det være en god idé for dig at handle i genbrug. I genbrugsbutikker kan man nemlig spare virkelig mange penge på brugte varer, som ikke fejler noget som helst.

Er du mere til online shopping, er der også gode muligheder for dette, selvom du vil købe brugte varer. Det er bare om at søge på nettet. Der er rigtig mange folk, der ligger inde med ting, som de ikke vil bruge mere. Kan de sælge dem og få nogle penge ud af det samtidig med, at du gør et godt køb, er det win-win.

Om forfatteren

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares