Vælg side

5 sparetips du kan bruge med det samme

5 sparetips du kan bruge med det samme

Der findes mange måder at spare penge på, men nogle gange er det de mest åbenlyse sparemuligheder, vi overser. Her får du 5 sparetips, som du kan bruge med det samme.

Gennemgå dit daglige budget

For at få et overblik over din daglige økonomi, og synliggøre hvilke faste udgifter du har, er det vigtigt af starte med at lave et budget. De fleste banker og pengeinstitutter giver deres kunder mulighed for at lave et budget i netbanken, men alternativt kan du gå ind på Budgetskema.dk og downloade et gratis Excel budgetskema. Start med at indtaste alle dine faste udgifter til bolig, vand, varme, bil, børneinstitution og lignende.

Disse udgifter er som regel nogenlunde ens fra måned til måned. Dernæst kan du prøve at få et overblik over de variable udgifter. Dvs. de udgifter som varierer, og dermed kan være lidt svære at budgettere med. Variable udgifter er f.eks. tandlæge, tøj, ferier osv. Den bedste måde at huske alle udgifterne på, er ved at gennemgå dine kontoudtog fra det seneste år og derefter beregne den gennemsnitlige månedlige udgift. Når budgettet er lagt, vil du let kunne begynde at se, hvilke poster der kan spares på, og hvilke udgifter der måske kan spares helt væk.

Find de gode tilbud på dagligvarer på nettet

Udgifter til mad og dagligvarer er en post, der hurtigt kan løbe løbsk, medmindre der er sat et fast beløb af pr. måned. Et godt råd er at oprette en særskilt konto til dagligvarer og at sætte et fast beløb ind på kontoen hver måned. På den måde har du hele tiden overblikket over, om der bliver købt lidt for meget fastfood eller røde bøffer i en måned. Dagligvarer er til gengæld en af de poster, hvor det er lettest at spare penge, hvis man bruger lidt tid på at jagte de gode tilbud.

Du kan bruge app’en MineTilbud, hvor du kan se tilbudsaviser fra alle supermarkeder, byggemarkeder, sportsbutikker og mange andre. MineTilbud har en smart funktion, der hedder en Tilbudsagent. I tilbudsagenten kan du indtaste nogle af de dagligvarer, du ofte køber, og så holder agenten øje med, hvor du kan købe dem billigst. Hvis du f.eks. ofte køber bleer, så indtaster du blot hvilken type af ble, du skal bruge, og hvilke supermarkeder du vil holde øje med. Du kan også indtaste, det du maksimalt vil betale, og så får du automatisk en notifikation, når varen er på tilbud.

Benyt dig af rabatkoder og velkomstbonus

Der findes mange muligheder for at spare penge, hvis du benytter dig af rabatkoder og velkomstbonusser. I mange webshops har man mulighed for at indtaste en rabatkode og få et kontant afslag i prisen, en ekstra gave og lignende. Det handler bare om at gå på jagt efter de rabatkoder, der ligger og venter på f.eks. Rabathelten, eller at søge efter webshoppens navn plus rabatkode på Google.

Velkomstbonusser er meget brugt hos udbydere af onlinespil, og her kan der være gode bonusser af hente. PokerStars kører med flere forskellige velkomsttilbud, og hos Danske Spil er der mulighed for at få 500 kr. i velkomstbonus. Her på siden kan du også finde gode rabatter i vores rabatkategori.

Spar på strømmen

Besparelser på strøm ligger ofte lige til højrebenet og kræver egentlig udelukkende, at man tænker sig lidt om. Husk at slukke computer, printer, scanner osv. så det ikke står tændt døgnet rundt. Du har muligvis også andre apparater tændt, når du ikke bruger dem, så gå boligen igennem og sluk strømslugerne. Et andet oplagt sted at spare på strømmen, er belysningen. Udskift alle pærer til LED, så kan du ret hurtigt sænke strømforbruget, stort set uden du bemærker det.

Find de billigste leverandører af telefoni, internet og streamingtjenester

En post, der er vokset betydeligt for de fleste af os, er abonnementer til telefoni, internet og til diverse streamingtjenester. Disse udgifter kan det godt betale sig at holde ekstra godt øje med, da priserne hele tiden skifter og ofte bliver billigere – eksempelvis ved at du kan få mere inkluderet i abonnementet til den samme pris. Her skal du starte med at tage budgettet fra tidligere, og gennemgå alle de tjenester du abonnerer på.

Der er selvfølgelig flest penge at spare, hvis der er nogle af tjenesterne, du helt kan undvære, men ellers kan du overveje at skære ned på mulighederne. Mobilabonnementer bliver billigere, hvis du finder et abonnement der har mindre data og tale til rådighed. Hold øje med dit forbrug og tjek om det er muligt, at et billigere abonnement opfylder dine krav. Det samme gør sig gældende med internetabonnementer, hvor man kan få billigere abonnementer, hvis man vil gå på kompromis med hastigheden. Også streamingtjenester og TV-pakker kan der spares en del på, hvis du er villig til at skære i antallet af kanaler.

Om forfatteren

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Seneste i forum

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares