Vælg side

Få din drømmeferie – Tips til opsparing

Få din drømmeferie – Tips til opsparing

Næsten alle drømmer om sommerferie og mange om drømmeferien til de destinationer, som ikke ligger lige til højrebenet.

Hvis du går og drømmer, men synes det er fuldstændig uoverskueligt at få sparet 50.000 sammen til den vilde drømmeferie, hvor der ikke skal mangle noget så har vi lavet denne guide med tips til hvordan du kan komme hurtigere i mål.

Det skriver Business24.dk.

Efter at have arbejdet med økonomi i mange år har vi identificeret flere områder, hvor man ofte kan spare helt vildt mange penge på et år. Dem vil vi fortælle lidt om her.

Fagforening – 12.000 om året for hele husstanden

Vidste du at du kan sparer op til 6.000 kr. pr. voksen i en husstand ved at tage et kig på din fagforening? Sikkert ikke, men det kan du. Faktisk er det jo A-Kassen der sikrer dig hvis du bliver arbejdsløs. Fagforeningen er den der hjælper med Lockout mv.

Hvis du tænker det kan jeg godt undvære i et par år, mens jeg sparer op, så tag et kig på nettet og se alle de steder du kan spare.

https://fagforeninger.net/, kan du se oversigter over hvad de forskellige A-kasser og fagforeninger koster.

Forsikringer – Meget at spare

Alt for mange danskere har ikke kigget på deres forsikringer i årevis. De har købt dem og får 1 gang om året en bunke giro kort der gør ondt i økonomien. Når de er betalt, så glemmer man det og kigger frem ad.

Det er en fejl, for du kan nemt spare et par tusinde kroner ved at kigge lidt rundt. Ja det kan være vildt uoverskueligt, men det behøver det ikke være. I dag findes der et hav af sammenligningstjenester så du ikke skal bruge lang tid på hjemmebesøg fra en assurandør, der gerne vil sælge.

TV Pakker

Her er der også noget at hente. Forskellen på de forskellige pakker er ret store og selvom du vælger at blive hos dit eget selskab, så kan du stadig forhandle lidt. Hvis du ringer og fortæller at du vil opsige det eller overvejer det, er de som regel villige til lidt rabat og bare 50 kr. om måneden er 600 kr. om året.

Ofte kan du også skifte og finde noget der er billigere.

Streamingtjenester er også et sted du kan spare. F.eks. er der mobilabonnementer der indeholder disse tjenester uden at det koster dig ret meget. Kig grundigt rundt for på TV alene kan du nemt spare 1000-2000 kr. om året.

Mobil Abonnement

Endnu et sted hvor man som forbruger, bare lader stå til. Det virker jo det man har og det er så besværligt. Nej – Det er ganske enkelt ikke korrekt. Mobilpriserne og abonnement priserne ændres hele tiden og det der var et super tilbud for 5 år siden er blevet meget billigere. De ringer jo ikke og siger: Se hvad du kan spare. Du skal selv ud af starthullerne.

Mange har måske et abonnement med fri tale. Har du tjekket hvad du snakker af timer i gennemsnit? Tal med dit mobilfirma. De kan fortælle det. Nogle har det endda online på deres hjemmesider.

Hurtige penge at spare ved blot at justerer. Nemme 500-1000 kr. om året.

Mad budget

Her er der virkelig mange penge at hente. Vidste du at 8 ud af 10 danskere handler ind mere end 5 gange om ugen? Det er vildt og særligt fordi mere end 25% af det der kommer i kurven slet ikke står på listen og nødvendigheder.

Vi anbefaler at man handler ind 1-2 gange om ugen. Helst en  og så kun køber det der har kort dato.
Ved alle vores gennemgange kunne der spares 1000 eller mere om måneden. Nogle var det meget mere.
En alm. familie på 4 skal kunne leve for 5.000 kr. om måneden. Bruger du mere på mad, så er der noget at spare

Den sidste mulighed er at låne

Til sidst har du naturligvis muligheden for at låne til din ferie. Om det er det smarteste, er op til dig at vurderer. Det er i hvert fald nemt og hvis du nu sparer på ovenstående, så har du hurtigt frigivet 1000-1500 kr. om måneden. Dem kan du så bruge på afdrag og komme afsted med det samme.

Du kan nemt Låne penge nu, på f.eks. Home-banker.dk

Vi anbefaler ikke at låne til forbrug og ferie, men har man plads i økonomien eller skaber den, så er der ikke noget der taler imod at skeje lidt ud.

Kilder og Refencer

Forbrug.dk

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares