Vælg side

21 steder på Jorden du SKAL se før det er for sent! [11 til 16]

21 steder på Jorden du SKAL se før det er for sent! [11 til 16]

21 steder du SKAL opleve! [11 til 16]

11. Antalope Canyon, Amerika

Antelope-Canyon-Arizona

Antelope Canyon er en smal og dyb kløft i Amerika. Antelope Canyon er ideel, at besøge som turist, da den er nem at komme til og er utrolig betagende at opleve. Antelope Canyon ligger på Navajo grund og det koster en betaling for at være på Navajo grund, plus en ekstra betaling til de familier, som ejer områderne omkring kløfterne.

Antelope Canyon har stået model for millioner af billeder skudt af forventningsfulde fotografer, som tålmodigt venter på den helt rette belysning og eksponering.

12. Gates of hell, Darvaza, Turkmenistan

darvaza-helvedes-doer-natur-gas-gates-of-hell

“Helvedes port”, “Gates of hell” eller “Door to hell”. Gaskrateret i Turkmenistan har mange navne. Det er et imponerende syn og kender man ikke historien bag, så er det et syn man lige grubler over en ekstra gang.

Darvaza er et naturgasfel, som er kollapset i en underjordisk hule. For at undgå spredning af metangas satte geologer ild til gassen. Og den har brændt kontinuerligt lige siden 1971. Kraterets diameter er 69 meter, og dens dybde er 30 meter.

13. Taj Mahal, Indien

Taj-Mahal-indien

Taj Mahal er et indisk mausoleum, som Shah Jahan byggede til sin kone Arjumand Bano Begum. Hun døde i 1631 i barselssengen. Mere end 20.000 mennesker og 1.000 elefanter har været brugt i opførelsen af Taj Mahal. Taj Mahal blev opført 1632-1653.

Taj Mahal er konstrueret af materialer fra hele Indien og Asien. Den hvide marmor blev importeret fra Rajasthan, jaspis fra Punjab og jade og krystaller fra Kina. Turkis var fra Tibet, lasursten fra Afghanistan, safirerne kom fra Sri Lanka og karneol (rødlig smykkesten) fra Saudi-Arabien. I alt blev 28 forskellige ædelstene indlagt i den hvide marmor.

14. Chefchaouen, Marokko

chefchaouen-blue-city-blaa-by-marokko-1

Marokkos blå perle – “Den blå by”. Der går flere historier på hvorfor byen er blå. Nogen mener den blå farve skal repræsentere himlens farve (malet blå af jøderne, som flygtede fra Hitler i 1930’erne) og andre fordi det skal holde myggene væk.

Oprindeligt er byen grundlagt i 1471 af jøder og “Moors”, som flygtede fra Spanien.

15. Pamukkale, Tyrkiet

pamukkale-tyrkiet

Pamukkale er masse smukke hvide kalkstensterrasser, som er flere tusind år gamle. Der løber vand fra varme kilder ned ad bjerget. De varme kilder skulle eftersigende have en helbredende effekt på gigt-, led- og hudsygdomme.

16. Taktsang Palphug Tempel, Buthan

Taktsang-Palphug-Monastery-Bhutan

Taktsang Palphug-templet (Paro Taktsang) er et buddistisk tempel i Bhutan. Templet er bygget omkring en hule, som Guru Padmasambhava siges at have mediteret i i 3 år, 3 måneder, 3 uger, 3 dage og 3 timer, i det 8. århundrede. Taktsang Palphug-templet blev bygget i 1692.

 

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares