Vælg side

21 steder på Jorden du SKAL se før det er for sent! [6 til 10]

21 steder på Jorden du SKAL se før det er for sent! [6 til 10]

21 steder du SKAL opleve! [6 til 10]

6. Riomaggiore, Cinque Terre, Italien

Cinque-Terre-Riomaggiore-Italien

Riomaggiore er en af de fem berømte farverige, bjerghængende Cinque Terre-landsbyer på den italienske riviera. Det ligger langs kanten af to bakker, som stiger stejlt fra vandet. Byen er kendetegnet ved sine farverige facader. Byen er strakt langs en lodret akse, så de stejle gader med trapper er eneste måde at bevæge sig rundt i byen.

7. Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg-ob-der-Tauber

Træd direkte ind i middelalderen!

Rothenburg ob der Tauber, en lille by, men kendt for sit særpræget udseende. Der findes ingen andre steder, hvor middelalderen er så godt bevaret som her. I Rothen burg ob der Tauber kan du se den gamle bydel med ældgamle huse, tårne, fontæner, forsvarsanlæg og vinstuer.

8. Yosemite Nationalpark, Amerika

yosemite-nationalpark-amerika

Yosemite er kendt for sine spektakulære granitklipper, vandfald, vandløb, Mammuttræer og biodiversitet.

Yosemite et af de største habitatområder i Sierra Nevada, og huser et meget varieret plante- og dyreliv.

For omkring 10 millioner år siden løftedes Sierra Nevada op og vippede, så de jævne vestlige og de mere dramatiske østlige bjergskråninger dannedes. Løftningen forøgede vandløbs og flodlejers stejlhed, så der dannedes snævre og dybe kløfter.

9. Yellowstone Nationalpark, Amerika

grand-prismatic-pool-yellowstone-nationalpark

Her burde have været et hav af billeder. Yellowstone rummer så mange betagende ting at se på.

Yellowstone er kendt for flere ting. Blandt andre Old Faithful gejseren, som har udbrud hver 92. minut. Der er tusindvis af gejsere i Yellowstone. Det er et fantastisk syn, at se på Grand Prismatic Pool (billedet)! Dyrelivet er også utroligt rigt. Grand Canyon kender de fleste af navn og fra film. Grand Canyon skal bare opleves.

10. Cueva de Los Cristales, Chihuahua, Mexico

Cueva-de-Los-Cristales-Chihuahua-Mexico

Det er svært, at forstille sig dette findes på Jorden! Hulen ligger i Naica-minen 300 meter under Jordens overflade. Den indeholder gigantiske krystaller (selenit). Så store man tænker, at det er helt umuligt. Det er nogle af de største krystaller, som nogensinde er fundet. Den største er 12 meter lang, 4 meter i diameter og vejer ca 55 tons. Hulen er meget varm. Ca. 58 grader og en luftfugtighed på mellem 90 og 99%.

Hulen er forholdsvis uudforsket. Primært pga. de fysiske faktorer. Uden tilstrækkelig beskyttelse kan man kun klare eksponering i omkring 10 minutter.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares