Vælg side

Gode tips til din næste rejse

Drømmer du om snart at komme ud på din næste store rejse, hvor du skal opleve en fremmed kultur, møde en masse nye mennesker og generelt føle, at du lever fuldt ud? I denne blog skal det handle om, hvordan man finder gode tips til rejsen – blandt andet hvordan man får gode priser på den.

Sidder du eksempelvis og læser fodboldnyheder og tænker, at det da kunne være ret fedt med en rejse rundt i fodbold-Europa, så er det faktisk ikke noget, du ikke kan gøre til virkelighed. Netop denne rejseform er yderst populær, fordi man tager udgangspunkt i de konkrete interesser, man er allermest vild med.

Det er en tendens generelt, at man går efter det, man brænder for, når man vælger rejse. Det gælder for så vidt, uanset om det er sport, natur eller noget helt tredje. Det handler om at finde de punkter, hvor man føler sig allermest hjemme, selvom man er ude. Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan få en masse ’chok’ fordi man møder nye kulturer, tilgange og en masse andet.

Bestil tidligt

Det er altid, eller i hvert fald næsten altid, en fordel at bestille sin rejse i god tid. Mange anbefaler, at det sker minimum to måneder før, og det er da også en meget god tommelfingerregel. Det er selvfølgelig ikke altid muligt, og så må man selvfølgelig bare bestille, så snart det er muligt.

Udover en tidlig bestilling af selve rejsen er det også fint at gøre sig tidlige overvejelser om, hvad man gerne vil lave, og hvordan man skal bo. Overnatningsmuligheder bliver ofte dyrere og dyrere, jo tættere man kommer, hvilket selvfølgelig skyldes, at der så er færre pladser tilbage. Her er det også en fordel at tænke over, hvordan man vil bo, da det jo eksempelvis ofte er muligt at finde billigere steder hos private end eksempelvis på de store hoteller.

Også aktiviteter kan være gode at bestille lidt i god tid. Det skyldes, at selskaberne naturligvis ved, at de kan skrue priserne op, når folk i sidste udkald er desperate efter at få noget booket, så tingene rent faktisk bliver til noget. Det kunne være safariture, bådture eller andre ting, hvor det er fint at gøre sit forarbejde relativt grundigt – selvfølgelig kun i det omfang, at man stadig kan ændre planer, hvis det er det, man har brug for.

Hav dine prioriteter i orden

Det er altid vigtigt at kunne prioritere, når man skal rejse. Hvis man ikke aner, hvad der er vigtigst, kan man hurtigt havne i en situation, hvor det hele tiden bliver et træls valg, man skal træffe. Derfor er det bedre at vide, at man eksempelvis hellere vil på safari end stå på vandski. Står valget pludselig mellem de to ting, enten tidsmæssigt eller økonomisk, ja så kender man allerede sin egen holdning til det.

Det kan naturligvis ændre sig lidt undervejs, men som udgangspunkt er det nemmere, hvis man har en idé om det på forhånd.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Seneste i forum

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares