Vælg side

21 steder på Jorden du SKAL se før det er for sent! [1 til 5]

21 steder på Jorden du SKAL se før det er for sent! [1 til 5]

Share

21 steder du SKAL opleve! [1 til 5]

Nu kan du godt forberede dig på, at blive efterladt mundlam – og i håb om en snarlig og lang ferie. De steder du kommer til at se her vil du ikke tro findes her på Jorden.

Der ryger sikkert også et par steder på din bucket-liste – eller 5. Du bliver taget hele verden rundt. En del kan du faktisk finde i Europa og er steder du nemt kan komme til at opleve helt tæt på, og uden det koster dig en årsløn. Der er også en del fantastiske steder fra eksotiske lande.

En ting er sikker – du vil blive lamslået over disse steder og du vil ønske, at opleve dem før det er for sent!

Se blandt andet det fortryllende slot i Sydtyskland, som ved første øjekast ligner noget, som er taget ud af en film. Men den er god nok – det er et af de smukkeste steder i Europa.

1. Schloss Neuschwanstein – en konges gemmested, Tyskland

Schloss-Neuschwanstein-slot-foraar

Ikke mange andre steder på Jorden finder du et så fortryllende sted som Neuschwanstein Slot. Med sine tårne, spir, fresker og tronsal, ser Neuschwanstein Slot (Schloss Neuschwanstein, som det hedder på tysk), ud som det er blevet taget ud af et eventyr. Men historien bag det bayersk-beliggende slot er mindre idyllisk.

Kong Ludwig II af Bayern bestilte klippeslottet i 1868, kun to år efter, at Østrig og Bayern blev erobret af Preussen under den østrigsk-prussiske krig, der effektivt fjernede Ludwig II fra sin magt. Han trak sig hurtigt ind i en fantasiverden, og omringede sig med overdådige slotte, hvor han kunne udleve sine drømme om at være en suveræn konge.

Ludwig II så aldrig det færsige Neuschwanstein Slot. Han døde i 1886, og de sidste tårne ​​blev færdige i 1892. Inden for få uger efter Ludwig II’s pludselige og mystiske død blev det storslåede slot åbnet for offentligheden, og blev hurtigt en af ​​regionens mest besøgte attraktioner.

2. Meteora, Grækenland

meteora-graekenland

Meteora er en klippeformation i det centrale Grækenland, og på den ligger et af de største og mest stejle komplekser af øst-ortodokse klostre. Kun Mount Athos er vigtigere for øst-ortodokse munke.

De seks klostre er bygget på enorme naturlige søjler og bjerglignende afrundede sten. Meteora ligger i nærheden af byen Kalambaka og nær Pineios-floden og Pindus-bjergene.

Meteora er optaget på UNESCOs verdensarvliste.

3. Aogashima vulkanen, Japan

aogashima-vulkanen-japan

Den vulkanske Aogashima ø ligger i det Filippinske Hav. Og JA, der bor mennesker på denne fantastisk smukke vulkan-ø.

4. Hallstatt, Østrig

Hallstatt Østrig

Østrig har et utal af smukke områder, som du kan komme til i løbet af en dag og for et overkommeligt budget. Hallstatt i Østrig er så betagende smukt, at du aldrig vil derfra. Blandingen af roligt vand, grønne bjerge og de smukke bygninger… Måske den burde have været blandt de 21 udvalgte.

 

5. Hiller lake(pink lake), Western Australia

Hiller-lake-pink-lake-vest-Australien

Lake Hillier er en saltvandssø i udkanten af Middle Island, ud for vest—Australiens sydlige kyst. Søen er bemærkelsesværdig for sin lyserøde farve. En lang og tynd strand adskiller det sydlige hav fra søen.

Årsagen til Lake Hilliers unikke farve er stadig et diskuteret emne, der endnu ikke er fuldt ud forstået af forskere. De fleste har en idé om, at det har at gøre med indholdet af Dunaliella salt mikroalger. Dunaliella producerer carotenoider, et pigment der også findes i gulerødder. Men tilstedeværelsen af halofile bakterier i saltskorpen kan være en anden forklaring. En reaktion mellem saltet og natriumbicarbonatet, som findes i vandet, kan også forårsage det.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares