Vælg side

Guide til sommerens grill-tilbehør

Guide til sommerens grill-tilbehør

Sommeren er over os, og det betyder, at det er tid til grill og alt det tilbehør, der følger med. Vi har lavet en guide til det tilbehør, du burde prøve af. Det er ikke grilltange og handsker, men mere moderne tilbehør, der passer godt til den eksperimenterende type, som altid har grillet på den klassiske måde.

The smoking box

Røgpistoler er nyt, fedt grill-tilbehør, som er blevet meget populære i den senere tid. Røgen, som pistolerne udsender, gør, at kødet, fisken eller andet mad får en lækker, røget smag, uden nødvendigvis at have været på grillen. Det smarte ved en røgpistol er, at du ikke behøver en rygeovn for at få den ønskede smag frem i maden.

Der er mange fordele ved at have et apparat til at ryge maden i køkkenet. De koster ikke alverden, og hvis du blot vil prøve en af, kan du starte med en “smoking box”, der kan fås helt ned til 350 kroner her. Der findes flere bud på en god røgpistol. Skal du op og have en ‘rigtig’ røgpistol, er et af de bedste bud i øjeblikket på markedet en “Sage Smoking Gun”. Den kan fås her.

Er du allerede god med en røgpistol og styr på hvordan maden tilberedes, bør du anskaffe dig en professionel røgpistol som “The Smoking Gun Pro”. Med en Pro-udgave er du sikret den absolut bedste rygning af råvarerne, og en kvalitet der gør, at røgpistolen holder i mange år.

Andre funktioner

Røgen kan have mange funktioner, når du først har gang i grill og tilbehør. Først og fremmest kan den give det, du griller, den lækre røgede smag. Røgen kan dog også fungere som et krydderi. Det foregår ved, at du tænder op i røgpistolen med træ fra den råvare, du ønsker smagen fra.

Eksempelvis kan du få træ til røgpistolen, der er taget fra whiskey-tønder, og dermed får dit kød smag af whiskey. Ønsker du en lidt mildere smag, vil fliger af bøgetræ give en mere passende rygning. Der findes også fliger til røgpistolen af æbletræ, som giver en sødere smag.

Røgpistoler kan altså give din mad en røget smag og endda tilføre krydderier undervejs i rygningen. Røgen kan dog også virke som en flot detalje i et kulinarisk køkken. Det fungerer ved, at man tilfører maden røg og lægger et låg over. Når maden serveres, vil røgen blive frigivet, hvilket skaber en rigtig flot effekt.

Hvis du er vild med at stå i køkkenet, grille eller generelt lave og spise mad, skal du tjekke Foodcare. Her kan du finde en masse godt udstyr til at lave lækker mad.

Gode råd til dit grill arrangement

Udover at have styr på grillen og tilbehør dertil, skal du selvfølgelig også sørge for at resten af dit barbecue arrangement spiller. Det gælder alt lige fra bordopsætningen til alt det tilbehør, som kan gøre arrangementet lidt mere festligt. Vær kreativ, så får du den bedste grill sommeraften.

Et sidste tip før vi slutter af for i dag. Vil du vide alt om dry aged kød? Så hop ind på Dryaged.dk. Her finder du absolut alt om dry aged kød – du har ikke smagt rigtig kød før du smager dry aged kød. Det kan anbefales.

God fornøjelse!

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares