
Opskrift og pizzasten til den perfekte italienske pizza og pizzabund đ

Indhold
Denne artikel vil give dig opskriften pÄ den perfekte pizzabund. Og nok ikke overraskende, sÄ er den bagt pÄ en pizzasten. Men der er meget mere i det end det. Det handler nemlig om, at du bruger de helt rette ingredienser. Dem giver jeg dig her.
Og faktisk sĂ„ er det super nemt, at lave den perfekte italienske pizza! Denne klistrer ikke og tager kun fĂ„ minutter at forberede đ
Du fĂ„r en simpel opskrift, en nem fremgangsmĂ„de og steder at finde en god pizzasten – eller bagesten – og hvordan du bruger pizzastenen.
To nĂžgle-ingredienser i den perfekte pizza: “Tipo 00” og “Mutti“.
Det stÞrste samtaleemne, nÄr det kommer til pizza er bunden. Den er altafgÞrende for madoplevelsen. Er du som jeg og har prÞvet mÄske 20-30 forskellige pizzeriaer, sÄ har du sikkert ogsÄ prÞvet 20-30 forskellige bunde. SelvfÞlgelig er nogen til blÞde bunde og andre til sprÞde og mÄske nogen er til store fyldige kanter. Men er du til sprÞde bunde og pizzaer, som ikke kun fylder din mave med brÞd, sÄ skal du bruge denne fremgangsmÄde.
Opskrift til den perfekte pizzabund
FÞrst fÄr du opskriften pÄ den perfekte pizzabund. Ingredienser, fremgangemÄde og brugen af pizzasten.

LÊkre rÄvarer til en lÊkker pizza. Mutti er en vigtig ingrediens pÄ den perfekte italienske pizza.

En pizzadej som ikke klistrer og bliver perfekt sprĂžd. Derfor skal du bruge de nĂŠvnte mele i opskriften.
Ingredienser:
500 gram italiensk hvedemel Tipo 00 (f.eks. Il Fornaio) – Vigtigt at bruge “Tipo 00”
500 gram italiensk durummel (f.eks. Il Fornaio)
0,5 ltr lunkent vand
15 gram gĂŠr
2 spsk. olivenolie
3 tsk. Salt
OBS: Du skal vÊre opmÊrksom pÄ, at det skal vÊre italiensk mel du bruger og det er vigtigt for resultatet, at du vÊlger Tipo 00 hvedemel.
SÄdan laver du pizzadejen:
- GĂŠren oplĂžses i vand, og der tilsĂŠttes salt og olivenolie.
- Hvedemelet og durummelet blandes sammen, og tilsĂŠttes lidt efter lidt.
- Dejen ĂŠltes godt.
- Den skal vÊre let vÄd, men ikke klistret.
- Herefter skal dejen hÊve i ca. 1 time, og sÄ er den klar til brug.
SÄdan laver bager du pizzaen:
- Rul pizzadejen ud i et tyndt lag. Den hĂŠver lidt under bagning.
- LÊg pizzadejen pÄ en pizzaspartel eller et skÊrebrÊt fÞr du pynter den. Ellers kan den vÊre svÊr at flytte over pÄ pizzastenen efterfÞlgende.
- LÊg pizzaen pÄ pizzastenen pÄ gasgrillen eller i ovnen (se lÊngere nede hvordan du bruger en pizzasten).
- Tip: Brug “Mutti Pizzasauce” i stedet for alle de “traditionelle” tomatsaucer som fĂžrste lag pĂ„ pizzaen (fĂ„es blandt andet i FĂžtex).
- Hold temperaturen mellem 225 og 250 i grillen eller i ovnen. SĂžrg for at pizzastenen er gennemvarmet og blev varmet langsomt op.
Nyttige tips:
- SĂžg for at de to mele er blandet godt sammen fĂžr de hĂŠldes gradvist i vandet.
- Dejen kan godt hĂŠve op til 2 timer, men put den efterfĂžlgende i kĂžleskabet.
- SkÊr dejen rundt om en tallerken eller et pizzafad, sÄ den bliver fin og rund.
- Pizzaen bliver bedst lavet i en gasgrill. Det er meget svĂŠrt at styre bagningen i en kulgrill. Alternativ kan den laves i ovnen i istedet for en gasgrill.
Hvordan bruger man en pizzasten?
- AllerfÞrst sÄ er det super vigtigt, at du varmer din pizzasten langsomt op. AltsÄ den mÄ ikke puttes pÄ en grill eller i en ovn som er forvarmet. LÊg pizzastenen i nÄr du starter grillen eller ovnen op.
- Husk at smÞre den i solsikkeolie engang imellem. Og husk at du ikke mÄ bruge vand og sÊbe pÄ den. En fugtig klud kan du bruge. Dog kommer det an pÄ hvilken bagesten du har kÞbt. LÊs altid den medfÞlgende brugsvejledning.
- NÄr du er fÊrdig med, at bruge den sÄ lad den stÄ pÄ grillen eller i ovnen og kÞle af. Ikke noget med at tage den ud og skylle den eller lignende.
- Du skal ikke vĂŠre bange for, at din pizza klistrer fast. I lĂžbet af fĂ„ sekunder er pizzadejen – eller bunden – blevet sprĂžd og den vil aldrig klistrer til stenen. Heller ikke engang hvis du brĂŠnder den pĂ„.
Hvilken pizzasten – eller bagesten – skal du sĂ„ kĂžbe?
Der findes flere forskellige slags pizzasten (ogsÄ kaldet bagesten). Nogen er lavet af lavasten, nogen af keramik og andre af keramisk glas.
Personligt er jeg mest til sten-modellerne. Synes bare der er noget autentisk over det.
GÄ efter en bredde pÄ mindst 33 cm, sÄ er du sikker pÄ, at kunne lave stor flotte pizzaer. Og laver du bÞrnepizzaer, sÄ kan du have 2 eller 3 pÄ ad gangen og uden problemer pÄ de lidt stÞrre.
Husk at du ogsÄ kan bruge en pizzasten til kager, boller og brÞd. Du fÄr helt perfekte resultater.
Jeg har listet nogen op for dig her, sÄ du fÄr et lille overblik over hvilken pizzasten du skal bruge i jagten pÄ den perfekte italienske pizzabund.
Pizzasten af lava fra Etna
Materiale: Lavasten fra Etna
Info: Der medfÞlger en pizzaspartel i trÊ, som er meget bevendt, nÄr du skal lÊgge pizzaen pÄ stenen, tjekke den og servere den.
StĂžrrelse: 38×30 cm
Pris: 449 kr
âïžâïžâïžâïžâïž (5)
Pizzasten med bageplade
Materiale: Sten plus en metal bageplade
Info: Fin bagesten med aluminiumsplade. Kan bruges med og uden aluminiumspladen.
StĂžrrelse: 37 cm
Pris: 198
âïžâïžâïžâïž (4)
MorsĂž pizzasten i keramisk glas
Materiale: Keramisk glas
Info: MorsÞ Vetro kan bruges pÄ alle varmekilder og op til 500 grader. Udover dens egenskaber, sÄ er den super stilet at se pÄ og bruge som severingsfad til bÄde kolde og varme severinger.
StĂžrrelse: 34 cm
Pris: 499,95 kr (FRI FRAGT)
âïžâïžâïžâïžâïž (5)
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.






Anmeldelse af den ĂŠgte (hjemmelavede) italiensk pizzabund
93%
ResumĂ© 4 afgĂžrende ingredienser for den perfekte pizzabund. 1. "Tipo 00" Italiensk hvedemel (f.eks. Il Fornaio) 2. Italiensk durummel (f.eks. Il Fornaio) 3. Mutti Pizzasauce 4. Pizzasten. Bruger du disse 4 ingredienser, sĂ„ er du rigtig godt pĂ„ vej til en super lĂŠkker og "ĂŠgte" italiensk pizzabund. Den smager med garanti som noget du ikke er vant til at fĂ„ đđ
Del pÄ Facebook
Spred noget kÊrlighed og del siden med dine venner, sÄ de kan fÄ gavn af artiklen.