VĂŠlg side

Opskrift og pizzasten til den perfekte italienske pizza og pizzabund 🍕

Opskrift og pizzasten til den perfekte italienske pizza og pizzabund 🍕Score 93%Score 93%

original italiensk pizza

Denne artikel vil give dig opskriften pÄ den perfekte pizzabund. Og nok ikke overraskende, sÄ er den bagt pÄ en pizzasten. Men der er meget mere i det end det. Det handler nemlig om, at du bruger de helt rette ingredienser. Dem giver jeg dig her.

Og faktisk sĂ„ er det super nemt, at lave den perfekte italienske pizza! Denne klistrer ikke og tager kun fĂ„ minutter at forberede 😃

Du fĂ„r en simpel opskrift, en nem fremgangsmĂ„de og steder at finde en god pizzasten – eller bagesten – og hvordan du bruger pizzastenen.

To nĂžgle-ingredienser i den perfekte pizza: “Tipo 00” og “Mutti“.

Det stÞrste samtaleemne, nÄr det kommer til pizza er bunden. Den er altafgÞrende for madoplevelsen. Er du som jeg og har prÞvet mÄske 20-30 forskellige pizzeriaer, sÄ har du sikkert ogsÄ prÞvet 20-30 forskellige bunde. SelvfÞlgelig er nogen til blÞde bunde og andre til sprÞde og mÄske nogen er til store fyldige kanter. Men er du til sprÞde bunde og pizzaer, som ikke kun fylder din mave med brÞd, sÄ skal du bruge denne fremgangsmÄde.

Opskrift til den perfekte pizzabund

FÞrst fÄr du opskriften pÄ den perfekte pizzabund. Ingredienser, fremgangemÄde og brugen af pizzasten.

ingredienser til den perfekte pizzabund

LÊkre rÄvarer til en lÊkker pizza. Mutti er en vigtig ingrediens pÄ den perfekte italienske pizza.

italiensk pizazdej

En pizzadej som ikke klistrer og bliver perfekt sprĂžd. Derfor skal du bruge de nĂŠvnte mele i opskriften.

Ingredienser:

500 gram italiensk hvedemel Tipo 00 (f.eks. Il Fornaio) – Vigtigt at bruge “Tipo 00”
500 gram italiensk durummel (f.eks. Il Fornaio)
0,5 ltr lunkent vand
15 gram gĂŠr
2 spsk. olivenolie
3 tsk. Salt

OBS: Du skal vÊre opmÊrksom pÄ, at det skal vÊre italiensk mel du bruger og det er vigtigt for resultatet, at du vÊlger Tipo 00 hvedemel.

SÄdan laver du pizzadejen:

  1. GĂŠren oplĂžses i vand, og der tilsĂŠttes salt og olivenolie.
  2. Hvedemelet og durummelet blandes sammen, og tilsĂŠttes lidt efter lidt.
  3. Dejen ĂŠltes godt.
  4. Den skal vÊre let vÄd, men ikke klistret.
  5. Herefter skal dejen hÊve i ca. 1 time, og sÄ er den klar til brug.

SÄdan laver bager du pizzaen:

  1. Rul pizzadejen ud i et tyndt lag. Den hĂŠver lidt under bagning.
  2. LÊg pizzadejen pÄ en pizzaspartel eller et skÊrebrÊt fÞr du pynter den. Ellers kan den vÊre svÊr at flytte over pÄ pizzastenen efterfÞlgende.
  3. LÊg pizzaen pÄ pizzastenen pÄ gasgrillen eller i ovnen (se lÊngere nede hvordan du bruger en pizzasten).
  4. Tip: Brug “Mutti Pizzasauce” i stedet for alle de “traditionelle” tomatsaucer som fĂžrste lag pĂ„ pizzaen (fĂ„es blandt andet i FĂžtex).
  5. Hold temperaturen mellem 225 og 250 i grillen eller i ovnen. SĂžrg for at pizzastenen er gennemvarmet og blev varmet langsomt op.

Nyttige tips:

  • SĂžg for at de to mele er blandet godt sammen fĂžr de hĂŠldes gradvist i vandet.
  • Dejen kan godt hĂŠve op til 2 timer, men put den efterfĂžlgende i kĂžleskabet.
  • SkĂŠr dejen rundt om en tallerken eller et pizzafad, sĂ„ den bliver fin og rund.
  • Pizzaen bliver bedst lavet i en gasgrill. Det er meget svĂŠrt at styre bagningen i en kulgrill. Alternativ kan den laves i ovnen i istedet for en gasgrill.

Hvordan bruger man en pizzasten?

  • AllerfĂžrst sĂ„ er det super vigtigt, at du varmer din pizzasten langsomt op. AltsĂ„ den mĂ„ ikke puttes pĂ„ en grill eller i en ovn som er forvarmet. LĂŠg pizzastenen i nĂ„r du starter grillen eller ovnen op.
  • Husk at smĂžre den i solsikkeolie engang imellem. Og husk at du ikke mĂ„ bruge vand og sĂŠbe pĂ„ den. En fugtig klud kan du bruge. Dog kommer det an pĂ„ hvilken bagesten du har kĂžbt. LĂŠs altid den medfĂžlgende brugsvejledning.
  • NĂ„r du er fĂŠrdig med, at bruge den sĂ„ lad den stĂ„ pĂ„ grillen eller i ovnen og kĂžle af. Ikke noget med at tage den ud og skylle den eller lignende.
  • Du skal ikke vĂŠre bange for, at din pizza klistrer fast. I lĂžbet af fĂ„ sekunder er pizzadejen – eller bunden – blevet sprĂžd og den vil aldrig klistrer til stenen. Heller ikke engang hvis du brĂŠnder den pĂ„.

Hvilken pizzasten – eller bagesten – skal du sĂ„ kĂžbe?

Der findes flere forskellige slags pizzasten (ogsÄ kaldet bagesten). Nogen er lavet af lavasten, nogen af keramik og andre af keramisk glas.

Personligt er jeg mest til sten-modellerne. Synes bare der er noget autentisk over det.

GÄ efter en bredde pÄ mindst 33 cm, sÄ er du sikker pÄ, at kunne lave stor flotte pizzaer. Og laver du bÞrnepizzaer, sÄ kan du have 2 eller 3 pÄ ad gangen og uden problemer pÄ de lidt stÞrre.

Husk at du ogsÄ kan bruge en pizzasten til kager, boller og brÞd. Du fÄr helt perfekte resultater.

Jeg har listet nogen op for dig her, sÄ du fÄr et lille overblik over hvilken pizzasten du skal bruge i jagten pÄ den perfekte italienske pizzabund.

Pizzasten af lava fra Etna

pizzasten i lava med pizzaspartel pizzasten i lava fra etna

Materiale: Lavasten fra Etna

Info: Der medfÞlger en pizzaspartel i trÊ, som er meget bevendt, nÄr du skal lÊgge pizzaen pÄ stenen, tjekke den og servere den.

StĂžrrelse: 38×30 cm

Pris: 449 kr

Se den her

⭐⭐⭐⭐⭐ (5)


Pizzasten med bageplade

pizzasten med metal bageplade

Materiale: Sten plus en metal bageplade

Info: Fin bagesten med aluminiumsplade. Kan bruges med og uden aluminiumspladen.

StĂžrrelse: 37 cm

Pris: 198

Se den her

⭐⭐⭐⭐ (4)


MorsĂž pizzasten i keramisk glas

morsoe pizzasten i keramisk glas

Materiale: Keramisk glas

Info: MorsÞ Vetro kan bruges pÄ alle varmekilder og op til 500 grader. Udover dens egenskaber, sÄ er den super stilet at se pÄ og bruge som severingsfad til bÄde kolde og varme severinger.

StĂžrrelse: 34 cm

Pris: 499,95 kr (FRI FRAGT)

⭐⭐⭐⭐⭐ (5)


Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Titel
recipe image
Opskrift
Den sprĂžde ĂŠgte italienske pizzabund
Publiceret pÄ
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
Gnm. bedĂžmmelse:
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Anmeldelse af den ĂŠgte (hjemmelavede) italiensk pizzabund

93%

ResumĂ© 4 afgĂžrende ingredienser for den perfekte pizzabund. 1. "Tipo 00" Italiensk hvedemel (f.eks. Il Fornaio) 2. Italiensk durummel (f.eks. Il Fornaio) 3. Mutti Pizzasauce 4. Pizzasten. Bruger du disse 4 ingredienser, sĂ„ er du rigtig godt pĂ„ vej til en super lĂŠkker og "ĂŠgte" italiensk pizzabund. Den smager med garanti som noget du ikke er vant til at fĂ„ 🍕😛

Pizzabundens smag
95%
Pizzabundens konsistens
95%
Hvor nem er den at tilberede og lave?
85%
Tilfredshed hos "smagsdommerne"
100%

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sĂŠlger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŠvede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del pÄ Facebook

Spred noget kÊrlighed og del siden med dine venner, sÄ de kan fÄ gavn af artiklen.

Shares