Vælg side

En god seng er lig med en god nattesøvn

En god seng er lig med en god nattesøvn

En af de vigtigste forudsætninger for at få den mest optimale nattesøvn er, at du har en virkelig god seng at sove i.

I en seng af en god kvalitet vil din krop og dermed dit sind få den bedst mulige hvile, fordi kroppen bliver støttet på den helt perfekte måde.

En god seng betyder alt

Din seng er nok det vigtigste møbel i dit hjem. Har du en god seng, så gør du noget godt for din krop. Når din krop har det godt og er veludhvilet efter nattens søvn, så fungerer du bedst muligt i løbet af dagen. Derfor er det en virkelig god og fornuftig investering at finde en god seng, der kan levere den gode hvile og den gode søvn.

Din seng skal også gerne kunne holde i en hel del år. Så selv om du måske kommer til at give en ret høj pris for din nye seng, så er den udgift set over det antal år, du kommer til at have den, jo ikke så overvældende.

De tre typer af senge

Groft set er der tre typer af senge, du kan vælge imellem. Der kan selvfølgelig være nogle senge, der typemæssigt ligger lidt ved siden af disse kategorier, men disse tre er de mest almindelige:

Kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser.

En kontinentalseng er en seng, der består af flere lag, som er lagt ovenpå hinanden og dermed udgør et samlet hele.

En elevationsseng er en seng, hvor sengebunden eller lamellerne er bevægelige. De kan således indstilles på flere forskellige måder.

En boxmadras er en seng, hvor madras og bund sidder sammen, og kun benene eller mederne er aftagelige.

Hvilken seng er bedst?

Det er svært at svare helt entydigt på. Det er meget et spørgsmål om smag og behag, om man foretrækker den ene eller den anden type seng.

Inden for de tre kategorier er der selvfølgelig også mange individuelle forskelle både, hvad kvalitet og design angår. Derfor må du ind at se på sengene hver for sig for at kunne vurdere, hvilken en der er bedst til dig.

Du kan få en god og pålidelig vurdering af nogle af de bedste senge på markedet her på https://senge-testeren.dk/senge-test-bedste-seng, hvor to er de bedste senge på markedet inden for de tre nævnte kategorier er blevet testet og vurderet.

Det kan være en god guide for dig i forhold til at træffe det afgørende valg i forhold til, hvilken seng du skal have.

Optimer dit senge-tilbehør

Ud over selve sengen så er der jo alt det andet, som hører til sengen, som du også bør tænke på.

Først og fremmest bør du unde dig selv at få en god topmadras. Den er simpelthen prikken over i’et, når det kommer til liggekomfort. Så den er nærmest et must.

Desuden må du også have nogle gode dyner og puder. Her bør du også vælge nogle af en vis kvalitet.

I forhold til både topmadrasser, dyner og puder kan du også med fordel tjekke, hvad Senge-testeren har testet og vurderet. Så får du de bedste forudsætninger for at vælge nogle, som er virkelig gode i forhold til, hvad du ønsker.

Når alting spiller sammen, har du gjort alt det bedste for at optimere dit sengemiljø – og dermed din vigtige nattesøvn.

Sengens design

Ud over sengens liggemæssige kvalitet, så er der også hele designsiden. Her er det nok mest et spørgsmål om smag og behag.

Sengens udseende hænger selvfølgelig tæt sammen med, hvilken af de tre typer senge du har valgt. Men herefter kan der være både små og store individuelle forskelle på sengenes look.

Du bør vælge stilen ud fra, hvordan dit soveværelse i øvrigt er indrettet. Der skulle gerne være et naturligt samspil imellem de elementer og detaljer, der tilsammen udgør stilen i dit soveværelse.

Heri kommer sengen til at spille en afgørende rolle. Og nok ligefrem hovedrollen. For typisk vil sengen være både det største og det mest dominerende møbel i soveværelset. Dermed vil den tiltrække sig en del opmærksomhed.

Så måske er der en idé i først at vælge sengen og så derefter vælge de øvrige elementer i din indretning.

Dit soveværelse er dit helle

Soveværelset er det mest private rum i dit hjem. Det er her, du kan trække dig tilbage til efter en lang og udfordrende dag. Det er her, du kan være helt dig selv. Det er her, du kan puste ud, smide tøjet og facaden og bare slappe af.

Derfor er det vigtigt, at du indretter dit soveværelse, så du netop opnår den følelse, når du træder ind i rummet.

Det kan være ret forskelligt, hvilken form for indretning der giver denne fornemmelse. Nogen foretrækker et helt minimalistisk look, andre finder ro ved at indrette med alle yndlingstingene.

Dit gadarobeskab i soveværelset kan også have stor indflydelse på dit soveværelse. Nærmere betegnet så er det dine skydedøre og designet af dem, der kan have indflydelse på det.

Her er det også vigtigt at du har valgt de rette skydelåger, så de passer ind i helhedsbilledet. Det er dog ikke lige nemt, at finde nye skydedøre der passer til skabet. Det kan især volde problemer, hvis det er et indbygget skab og derfor ikke er lavet med standard mål.

Her er det heldigvis alligevel muligt at få dem skiftet, uden at det koster en halv bondegård. Skydedøre efter mål koster ikke meget mere end standard skydedøre i dag. Og der er også masser af muligheder for at sætte sit eget præg på designet af dem.

Find din egen måde at opnå den bedste zen-agtige følelse på.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares