Vælg side

Tips til kørsel i Italien

Tips til kørsel i Italien

Det er fantastisk at opleve de mindre turistede byer i Italien ved at køre rundt til dem i bil, men forbered dig på en anderledes kørselsstil, end den du er vant til.

Italien er en skøn by at være turist i, da landet både byder på lækker mad, spændende kultur og smuk natur. Man kan opleve de klassiske seværdigheder i de større og mest populære byer, men det er samtidig også her, man kommer til at møde store mængder af turister. Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i Italien i de mere autentiske og uturistede områder, kan det anbefales at leje en bil til formålet, læs mere. Med billeje i Italien kan du køre rundt til de små landsbyer, som ikke er berørt at masseturisme og som derfor har en helt særlig lokal charme. Hvis du lander i Fiumicino Lufthavn i byen Rom, så er det nemt at gå til, da der tilbydes biludlejning der kan sætte dit roadtrip i gang med det samme. Det kan du læse mere om her.

Selvom du måske synes det lyder romantisk at cruise rundt i på de italienske veje med biludlejning fra Fiumicino lufthavn, så skal du være opmærksom på, at italienerne har en anderledes kultur, når det kommer til hvordan man kører, end vi har i Danmark. Læs med her og find ud af hvilke forholdsregler du med med fordel kan tage dig, hvis du for første gang skal køre på de italienske veje.

Stol på dine instinkter og din reflekser

Italienske bilister er hurtige og tøver aldrig. De ændrer kørebane på et splitsekund tager generelt beslutninger i øjeblikket. Selvom dette kan lyde farligt i forhold til, hvordan du plejer at køre bil derhjemme, så er det altså helt acceptabelt i Italien.

Så på trods af at du har gjort brug af billeje, skal du være klar til at reagere. Faktisk vil italienske bilister forvente, at du handler på samme måde, når du kører bil i deres land. At være forsigtig og langsom kan faktisk gøre tingene vanskeligere for alle. Uanset om du har gjort brug af biludlejning eller ej.

Hold øje med, hvor du parkerer

Parkering kan være et mareridt i visse områder, især i de store byer, da de fleste af landets små gader blev anlagt i århundreder, før bilen blev opfundet. Det er ikke ualmindeligt at se biler klemt ind på små pladser eller balancerende på fortovene.
Når du finder en parkeringsplads i et overfyldt og populært område, skal du altid huske at betale for en billet ved det nærmeste parkometer og derefter lægge den på et tydeligt sted på dit instrumentbræt. Parkeringsbøder kan hurtigt løbe op – og de vil blive sendt hjem til dig i Danmark, hvis du ikke betaler dem med det samme!

Hold øje med gadeskilte

For det meste er gadeskilte meget intuitive i Italien. For eksempel står der “Stop” på deres stopskilte. Skilte med gældende hastighedsbegrænsninger er placeret langs motorvejene. Et skilt som adskiller sig fra det danske, og som kan være nyttigt at kende, er “ensrettet vej”, som i Italien er en sort pil med ordene “Senso Unico” skrevet på.

Tank den rigtige type brændstof

Tankning af dit køretøj er meget let i Italien, da der er tankstationer med selvbetjening langs hele motorvejen. Før du fylder på din lejede bil skal du sørge for at kende forskellen på gasolio(diesel) og benzina(benzin), samt hvilken type din bil bruger. At vælge det forkerte brændstof er en af de største fejltagelser turister laver, når de kører i Italien og det koster en selvrisiko på et par tusinder, da tanken skal tømmes eller i værste fald skifte motor såfremt du har haft tændt bilen og kørt med dette.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares