Vælg side

Få en skøn have – 3 tips til havearbejde

Få en skøn have – 3 tips til havearbejde

Sommer er det oplagt tidspunkt at få din have i orden; det betyder masser og masser af havearbejde.

Det kan ofte være en fornøjelse at tulle rundt i haven og fjerne ukrudt, beskære hække eller bare slå græsset. Mange finder det endda meditativt. Afhængig af hvor meget arbejde, der ligger foran dig, kan du også få forbrændt en del kalorier.

Men det er stadig hårdt arbejde at gøre sin have i stand.

Derfor har vi samlet tre tips, der giver dig en smuk have – og gør dit havearbejde nemmere.

1. Håndværkerfradrag til havearbejde

Hvis du hellere vil nyde din ferie i fulde drag, eller stadig er på arbejde, og gerne vil indlede din ferie med en smuk have, kan du også hyre en gartner eller haveservice til at udføre arbejdet for dig. Hvis du gerne vil spare lidt penge, er der heldigvis hjælp at hente.

Havearbejde er nemlig endnu dækket af håndværkerfradraget (2019). Det har en værdi af cirka 26% af lønnen for arbejdet.

Fradraget dækker græsslåning, klipning af hæk, lugning, beskæring af buske og træer og rensning af fliser på terrassen eller i indkørslen. Kort fortalt, alt du har brug for at få din have i orden.

Der er dog visse ting, du skal huske.

Fradraget dækker kun arbejdslønnen og ikke materialer. Du skal betale elektronisk og gemme dokumentation for arbejdet.

Skal du have lavet nye tilbygninger, så kan du ikke bruge håndværkerfradraget, men så er det muligt at finde nogle dygtige håndværkere til gode priser – specielt hvis du tilkøber flere ydelser, som f.eks. om- eller tilbygning eller nyt byggeri.

2. De rette værktøjer til havearbejde

Havearbejde kan også være meditativt og tilfredsstillende. Det betyder, at hvis det kribler i dine hænder, så kan du nemt gøre det selv. Du skal bare have tiden, vejret og det rette udstyr.

Det vigtigste stykke værktøj, du har til havearbejde er dog ikke en hækkesaks, en håndsav eller en høtyv. Det er gode arbejdshandsker. Sikkerhed er vigtig, og gode arbejdshandsker beskytter dine hænder mod rifter, slid og stikken. Derudover giver de dig en mere behagelig oplevelse, så dine hænder ikke bliver lige så ømme eller trætte, som uden handsker.

Beskyt ikke kun dine hænder – også dine ting

Havearbejde er hårdt slid. Det kan være hårdt for knæene, skuldrene og resten af kroppen. Det kræver også ofte lidt større armbevægelser, end du er vant til. Derfor er det en god idé først at tømme dine lommer, så du ikke risikerer, at du taber dine nøgler eller ødelægger din mobil.

Hvis uheldet er ude, kan det blive nødvendigt med en mobilreparation. Derfor er det bedre, bare at efterlade din telefon i dens iPhone oplader.

3. Det helt rette havemøbler

Når du har trimmet hækken, fjernet ukrudtet og slået græsset, kan du endelig nyde frugten af dit hårde havearbejde.

Men for at få den fulde oplevelse, kræver det også, at du har noget behageligt at sidde på eller ved. Du kan altid lægge et tæppe ud og få en lur i solens stråler, men hvis du gerne vil have noget mere enestående, kan du også indrette med nogle smukke havemøbler i flot design fra MUUBS. Der er blandt andet en hængestol, der er ideel til at læse i – eller dase i solen.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares