Vælg side

Rottebekæmpelse

Rottebekæmpelse

Rotter på loftet lyder sjovere end det er i virkeligheden og som borger har du pligt til at anmelde rotter til kommunen, da de kan sprede alvorlige og smitsomme sygdomme. Det er især via vores mad smitten i dag overføres, men også et rottebid kan medføre smittefare. 

Symptomer på at du har rotter

Lugter der uforklarligt af kloak indendørs kan det skyldes, at der er et hul i kloakken som rotterne bruger som vej ind i huset. 

Et andet tegn kan være, at der er huller efter gnaveri i dine fødevarer, plastikposer eller pap. 

Rotteekskrementer. Rottelort er ca. 10-15 mm lange og sorte/mørkebrune og omkring 5 mm tykke. De kan ikke forveksles med muselort der har en størrelse som et riskorn. 

Puslen på loftet eller under gulvet. Bump, skrig og hvin inde i skillevæggene. En et hus med skillevægge er et ideelt opholdssted for en rotte. Masse af mad og mulighed for at avle nye rotter. 

Fjernelse af rotter

Som borger har du pligt til at orientere kommunen, hvis du har mistanke om at du har rotter. Enten udenfor eller indenfor. Hvis du vælger selv at ligge gift ud skal du være opmærksom på at følge brugsanvisningen, da forkert brug af gift kan forårsage store skader for andre dyr og i bedste fald nytteløst. 

Kommunen vil evt. bruge en professionel virksomhed som f.eks. Anticimex.

Rotter indenfor kan være en bekostelig affære, der i værste fald kan betyde genhusning imens at eks. gulv, loft eller vægge brydes ned for at finde en eller flere rottereder og få udryddet rotterne. En sådan en omgang kan tage op til flere måneder. De fleste huse har en forsikring, der dækker en sådan omgang. 

Hvad tiltrækker rotter?

Hvis du ikke har lyst til at få besøg af rotter, er det en god ide at forebygge at de kommer til at starte med.

Et godt sted at starte er haven. 

  • Ryd op i haven, en have med gamle havemøbler, byggerod, brænde eller haveaffald anses af rotter som det sande paradis, da der er mange gode gemmesteder. Ryd op i skure og have. Især i og omkring huset. 
  • Alle madrester skal smides ud i affaldscontainere og ikke blot stilles ved siden af. Madlugten tiltrækker rotter og andet skadedyr. 
  • Undgå at fodre fugle med andet end fuglekugler, der er sat op i de tyndeste grene, for at undgå at rotterne kan få fat i det ved at klatre op i træerne og ud på grenene. 
  • Undgå at smide madrester i komposten. Dette gælder også grønsagsrester.
  • Gennemgå dit hus for huller og sprækker. Rotter kan komme ind ad den mindste sprække.
  • Sikre dig at der er riste på afløbsrørene og at der ikke er hul i afløbsrørene.
  • Er du i tvivl så få rør og kloakken gennemlyst af et firma for at finde et evt. hul. 

Om forfatteren

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares