Vælg side

3 gode råd til at rense både træ- og fliseterrasser

3 gode råd til at rense både træ- og fliseterrasser

Sponsoreret indhold

Nu er der ikke længe til, at man kan nyde de lange sommeraftener på terrassen sammen med familie og venner, men inden man kan trække grillen ud af skuret, så skal terrassen lige kigges efter. Vinterens kolde, mørke og fugtige måneder har nemlig givet gode betingelser for alger, mos og andre gevækster, som kan angribe ens terrasse, og det kan udover at give problemer med råd i træterrassen også se utrolig rodet og uvelkomment ud.

Derfor er det en rigtig god ide at rense ens terrasse, uanset om man har en træ- eller fliseterrasse. Det gælder om at holde til med vedligeholdelsen og træbeskyttelsen, men det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Her er der derfor 3 gode råd, som man kan gøre brug af, når ens terrasse skal gøres sommerklar.

Sådan renser man en træterrasse

Det er meget forskelligt, hvor ofte ens træterrasse kræver vedligeholdelse. Det kommer nemlig an på, hvor hårdt træ ens terrasse er lavet af. Jo hårdere træ, jo mindre vedligeholdelse skal der generelt til. Men uanset hvor hård ens træterrasse er, så kræves der vedligeholdelse engang i mellem. Det gælder især for at undgå mos og alger.

At vedligeholde sin træterrasse kræver, at man jævnligt kigger efter alt fra råd, løse skruer og revner, til at man giver terrassen en god omgang imprægnering. Det kræver selvfølgelig, at man lige fjerner alle terrassemøbler, så man kan med fordel kigge terrassen efter omkring forårstid, inden møblerne sættes ud.

Herefter er det tid til at rense terrassen, og det kan man nemt gøre med en terrasserenser. De kaldes sommetider også for en patio cleaner. Det er vigtigt, at man ikke gør brug af en højtryksrenser, da vandtrykket kan være så højt, at der kan ske skader på træværket. En terrasserenser sørger for, at der ikke sker skader på træværket, og fjerner samtidig gevækster og skidt fra brædderne. Efter rensning er det tid til at give brædderne en god omgang træbeskyttelse. Det er vigtigt, at brædderne mættes, men at der ikke ligger overskydende olie på brædderne.

Sådan renser man en fliseterrasse

Selvom man er heldig at have en flot fliseterrasse, så kræves der stadig lidt vedligehold for at holde terrassen flot og indbydende. Fliser kan nemlig også blive angrebet af mos, alger og endda flisepest, som både kan ødelægge fliserne og give terrassen et trælst udtryk. Det våde, mørke og kolde klima, som vi har i Danmark, giver alger og mos de perfekte vækstforhold, og det betyder, at der over efteråret og vinteren kan vokse alger og mos på fliserne. De skal selvfølgelig fjernes.

Det gør man nemt med en enkelt fliserensning, hvis alger og mos allerede har fået fat i fliserne. Ønsker man ikke selv at skulle klare arbejdet med algerens og knofedt, så er det en rigtig god ide at få en fliserenser ud. Fliserensere har nemlig både det korrekte udstyr i form af skånsomme rensehoveder samt algerensningsmidler som Neutralon, der er godkendte af Miljøstyrelsen, og som derfor skåner miljøet mest muligt.

Når fliserne er renset, kan det være en god ide at få fliserne imprægneret efterfølgende. Det er nemlig med til at sikre, at alger og mos har sværere ved at gro på fliserne, og gør altså fliserne utrolig modstandsdygtige.

Om forfatteren

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares