Vælg side

Fair fashion er det nye sort

Fair fashion er det nye sort

De fleste mennesker med indsigt i udviklingen af forbrugernes købemønstre så allerede den bæredygtige udvikling for 10 år siden, men jeg tror, det er kommet bag på de fleste, at udviklingen alligevel er gået så hurtig, som den har.

I dag omsættes der for milliarder indenfor bæredygtige og social ansvarlige produkter. Det gælder ikke kun for økologiens hastige fremmarch, men også indenfor et område som fashion, som ofte betegnes som fair fashion eller slow fashion.

Hvad er fair fashion?

Fair fashion betyder, at produkterne er produceret bæredygtigt og i overenstemmelse med principperne for fair business, hvilket vil sige at medarbejderne aflønnes og behandles ordentligt.
Jeg tror, udviklingen blandt andet hænger sammen med forbrugernes stigende bevidsthed og fornuft, kombineret med at bæredygtighed og social ansvarlighed ikke nødvendigvis behøver at være dyrt sammenlignet med konventionelle produkter.

Der findes adskillige eksempler på denne tendens og indenfor forskellige produktområder, hvor bæredygtighed stormer frem mens det konventionelle taber terræn. Jeg er sikker på, at denne tendens blot vil tage til i styrke.

We want to change the way business is done – 1 People

Fair fashion stormer frem – og heldigvis for det

Som grundlægger af fashion og lifestyle brandet, 1 People, følger jeg også denne tendens fra nærmeste hold, og jeg må sige, at det går stærkt nu, heldigvis, fordi det er den eneste vej til en mere ren fremtid og mere fair og harmonisk verden. Jeg er med på, at det er store ord, men i erhvervslivet har vi et kæmpe ansvar for udviklingen og dermed vores fælles fremtid.

Det gode er, at det store ansvar samtidig giver os nogle fantastiske muligheder for at gå forrest og sætte tempoet for den nødvendige omstilling.

Det er klart, at forbrugerne har det sidste ord at skulle have sagt, men jeg vil påstå, at i erhvervslivet behøver vi ikke altid vente på forbrugerne eller politikerne, hvilket jeg mener, blot vil være at flygte fra vores ansvar. Ganske enkelt skal vi gå forrest ved kun at sælge produkter, der ikke bare lever op til den gode kvalitet, men som også lever op til principperne om bæredygtighed og social ansvarlighed.

We believe business ia about people and the planet – 1 People

Fair fashion eller sulteløn til børn?

Sat lidt på spidsen kunne man spørge, hvorfor behøver man at give forbrugerne muligheden for at købe en trøje, som er produceret af børn til sulteløn, og i øvrigt af konventionelt produceret bomuld, som typisk betyder et overforbrug af både sprøjtegifte og vand?

Mit svar er naturligvis, at det behøver vi heller ikke, fordi vi som virksomhed har et stort ansvar for den verden, vi lever i.

Hvis du har en mening om fair fashion og omstillingen til en mere bæredygtig og social ansvarlig udvikling, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar eller kontakte mig via 1people.dk

Vil du læse mere om hvad vi i 1 People gør for, at skabe fair fashion og forbedre vilkårerne for arbejderne og deres lokalsamfund, så kan du læse mere her.

We will use 40% of our profit to build major project around the world – 1 People

 

Jonathan Tjoa Algreen

Jonathan-Tjoa-Algreen-1-people

 

Redaktøren tilføjer yderligere til Jonathans artikel…

Se iøvrigt de mest fortryllende smykker fra 1 People

Smykker fra 1 People er smukke at se på og smukke at bære. Du ved med sikkerhed, at der er en smuk tanke bag hvert et smykke og at de laves i håbet om en bedre verden. Store ord, bevares, men ikke desto mindre sandt.

Hele 40% af 1 Peoples overskud går til deres primære projekter, som skal sikre mindre fattigdom og bedre mulighed for uddannelse verden rundt.

Gå til 1 Peoples webshop her.

1 People globe og treasure

1 People Globe-of-Aquarius_Indian-Wisdom-Treasure_nature

1 People smykker Circle-of-change_Be-the-change-inspire-the-world

1 People og HOPE Project

Jeg synes, at Jonathan er for beskeden – men det viser meget godt hvem menneskerne bag 1 People er – så jeg vil gerne tilføje, at 1 People også bidrager meget til flere sociale projekter. Blandt andre HOPE Project.
HOPE Project er et dansk projekt, hvis formål er at give de Filippinske børn en fair chance for at gå i skole.

Jeg synes projektet er helt fantastisk og håber flere vil bidrage til deres arbejde. Du kan selvfølgelig donere penge til projektet, men ønsker du at bidrage med din moralske støtte også, så kan dette være med til at give HOPE Project motivation til at fortsætte det flotte stykke arbejde.

Hvis du ønsker at støtte projektet økonomisk, så kan du donere penge her.

Vil du give dem moralsk støtte ved at følge HOPE Project på de sociale medier – se finder du deres Facebook-side her.

Se en film om HOPE Projects arbejde…

Om forfatteren

1 kommentar

  1. Martin L. Christensen

    Intet mindre end fantastisk arbejde af 1 People!
    Specielt i en tid, hvor der er så meget fokus på dårligdom, bæredygtighed og ulighed.
    Keep it up! 🙏🏻👍🏻💪🏻

    Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Seneste i forum

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares