Vælg side

Eltandbørster kan spare dig for smerter i lommen og tænderne

Eltandbørster kan spare dig for smerter i lommen og tænderne

Eltandbørster redder dig fra huller i tænderne og lommesmerter

I mange år har brug af eltandbørster kun været for de dovne og måske de “rige”. Men fakta er, at eltandbørster holder din mund og tænder sunde. De vil spare dig for tusindvis af kroner og smerter.

De børster grundigt (grundet de mange mange tusind pulseringer i minuttet). De bedste eltandbørster har omkring 40.000 pulseringer i minuttet og de billigere har omkring 20.000 og de billigste har kun omkring 9.600 pulseringer i minuttet. Nogle har også smartguides, som fortæller hvor lang tid man har børstet tænderne. Man anbefaler at børste tænderne i 2 minutter. De kan også fortælle dig om du børste for hårdt, hvilket langt de fleste mennesker gør. Det kan skade mere end det gavner. Emaljen og tandkødet har ikke godt af for hårdt pres. De er skånsomme overfor dine tænder og dit tandkød samtidig med, at de børster grundigt. Tegn på usundt tandkød kan være, tilbagetrukket tandkød, ømt tandkød, rødme og blødninger ved tandbørstning.

Hvilken eltandbørste skal man så vælge? Jeg vil ikke lave den store test her. Dem er der lavet mange af – og af både kendere og professionelle. Jeg vil bare give mine besyv og linke til nogle af de tests, som er lavet som jeg stoler mest på.

Her er testen fra PostMeDental.dk

Og så leder jeg stadig efter en stor test jeg så for nylig, hvor de startede med en kæmpe stak eltandbørste og gennemgik en masse test, som løbende skilte børste fra. Den poster jeg så snart jeg falder over den.

Generelt så dominere Oral B markedet. Både i salg og i tests.

Selv bruger jeg Oral B Triumph 5000 Smart Guide og har gjort det i flere år. Jeg har kun én enkelt anke. Den bliver for hurtig svag i batteriet. Det skal her nævnes, at vi er 3 i familien, som bruger den samme eltandbørste, så den bruges flittigt. Som bonusinfo kan siges, at ungerne elsker eltandbørste. Det gør det åbenbart sjovere at børste tænder, end med den gamle normale tandbørste. Mht. holdbarheden så holder umiddelbart 2-3 år og skal derefter stå i laderen efter hver børstning. Men den får min varmeste anbefalinger og er pengene værd, uanset om man får den på bud til omkring 700kr eller til normalprisen på ca. 1.600kr.

Oral-B Triumph 5000 Smart Guide

Lidt mere bonusinfo… Jeg blev reddet fra paradentose af at skifte til en eltandbørste. Min tandlæge meldte mig, at jeg stort set var på randen til en større omgang, da mit tandkød faktisk var blevet sygt eller uhyggeligt tæt på. Jeg fik i mellemtiden eltandbørste og ca. 6 mdr. senere var paradentosen væk. Jeg blev overrasket og det gjorde min tandlæge også til dels. Det skal siges, at jeg stort set aldrig har huller, på trods af at jeg drikke en del sodavand og kun bruger tandtråd 5-6 gange i måneden.

Mit råd: Køb en eltandbørste nu! Og brug tandtråd – bare engang imellem 🙂

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Seneste i forum

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares