Vælg side

Sådan passer du på dine tænder derhjemme

Sådan passer du på dine tænder derhjemme

Sponsoreret indhold

God mund- og tandhygiejne er vigtigt, hvis du gerne vil undgå forskellige sygdomme i tænderne og munden, men lige så vigtigt er det for din fremtoning. Mange stiller sig selv spørgsmålet ”Hvordan holder jeg bedst mine tænder sunde og raske derhjemme?”, og hvis man foretager én enkelt Google-søgning, vil man blive mødt af et væld af gode råd til bedre tand- og mundhygiejne.

Det kan indimellem være en jungle at finde rundt i, og derfor har vi samlet fem tips til, hvad du kan gøre for at passe på dine tænder derhjemme. Det er naturligvis vigtigt at aflægge en tandlæge Randers, København, Odense, Sønderborg eller hvor end du bor et visit i ny og næ, men lige så vigtigt er det altså også, hvordan du behandler og plejer dine tænder derhjemme til daglig. 

Tandbørstning skal være på programmet hver dag

Dette giver måske sig selv, men alligevel er der nogle, som vælger at springe over. Du skal altid huske at børste dine tænder to gange om dagen hver dag. Langt de fleste børster deres tænder om morgenen og aftenen, da det giver en bedre mund- og tandhygiejne. Målet med tandbørstningen er ikke blot at fjerne madrester, men derimod også plak, som i værste fald kan føre til huller eller mere alvorlige tandsygdomme.

Tandbørstningen skal vare minimum to minutter

Rigtig mange ser tandbørstning som en sur pligt, der hurtigt skal overstås, men sådan bør det ikke være. Tandbørstning skal tages alvorligt, da det er din absolut bedste metode til at holde dine tænder og din mund sunde resten af livet. En god tommelfingerregel lyder, at du skal børste tænder i mindst to minutter hver gang – et minut i overmunden og et minut i undermunden. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du børster i to minutter, anbefales det, at du sætter et stopur i gang, så du er sikker på, du børster længe nok.

Tandbørstning skal ske i cirkelbevægelser og med blød børste

God tand- og mundhygiejne handler dog ikke blot om, hvor ofte og hvor længe du børster dine tænder. Tværtimod. Det handler i lige så høj grad også om, hvordan du børster dem og med hvilken børste. Du skal først og fremmest sørge for at anskaffe en blød børste, da en hård børste både kan risikere at lave skader på tandkøbet og emaljen. Vi er ikke interesserede i, at tandhalsene er blottede, eller at der kommer slibeskader på tændernes emalje. Dernæst skal du børste i cirkelbevægelser rundt om hver eneste tand, da det er effektiv tandbørstning, som slider mindre på tændernes emalje.

Tandbørstning skal suppleres af tandtråd eller tandstikker

Måske har du været ved tandlægen før og hørt sætningen ”Husk nu at bruge tandtråd”. Det er et råd, som rigtigt mange tandlæger giver deres klienter med på vejen, og det er ikke uden grund. En regelmæssig og ordentlig tandbørstning er god, men den bør suppleres med tandtråd eller tandstikker 2-3 gange om ugen, da de kan fjerne plak, som sidder imellem tænderne. Kort sagt, tandtråd og tandstikker kan rengøre steder, som en almindelig tandbørste ikke kan nå.

Det kan indimellem være en videnskab at kigge på tandtråd og tandstikker, da der findes et væld af forskellige produkter på markedet. Sørg for at finde en tandtråd eller tandstik, som ligger godt i hånden på dig, og som du har nemt ved at bruge. Hvis det først bliver besværligt og omstændigt at bruge tandtråd, springer mange af os desværre ofte fra. 

Besøg din tandlæge regelmæssigt

Den daglige tandpleje skal naturligvis suppleres med besøg hos tandlægen. Find en kompetent og erfaren tandlæge Århus, tandlæge Randers, tandlæge Herning, tandlæge Aalborg eller i en helt femte by. Hvor ofte du skal til tandlægen afhænger blandt andet af, om du er i risikogruppen for tand- og mundsygdomme, og om du allerede har lidt af tand- eller mundsygdomme. Sørger du for at pleje og rengøre dine tænder ordentligt og har du ingen tand- eller mundsygdomme, kan du nøjes med et besøg hos tandlægen en gang om året (minimum en gang hvert andet år). Du bør dog konsultere din tandlæge efter hvert besøg, da der kan være forandringer i dine tænder, som kræver hyppigere konsultationer.

Om forfatteren

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares