Vælg side

Dette har ændret sig i Formel 1 i 2022

Dette har ændret sig i Formel 1 i 2022

Annoncørbetalt indhold

Formel 1 er en utrolig spændende sport at følge, fordi der konstant sker ændringer fra sæson til sæson, som kan synes små, men som i virkeligheden har utrolig stor indflydelse på løbenes forskellige udfald.

Sæsonen her i 2022 har budt på mange af disse forandringer, og det har givet løb med flere muligheder for overhalinger end før. Samtidig køres der flere løb end nogensinde før, og det giver helt nye muligheder for kørerne. Læs meget mere om de forskellige ændringer, som er kommet på banen i 2022, og hvilken betydning de forskellige ændringer har for løbene.

Beskidt luft minimeres

Noget af det, som kørerne før har skulle håndtere, er det, der kaldes for ”beskidt luft”. Det henviser til den turbulens, som bliver skabt af Formel 1 bilen bagtil, og kan gøre det vanskeligt for en bagvedkørende at overhale.

I sæsonen 2022 har man haft fokus på at minimere denne ”beskidte luft”, og det har man blandt andet gjort ved at placere finner over forhjulene, som leder luften ind under bilen. Det skaber en såkaldt ground effect, der er med til at maksimere bilens downforce, og det får bilen til nærmest at suge sig fast til asfalten. I sidste ende betyder det også, at den ”beskidte luft” minimeres, og det giver bedre muligheder for at overhale.

Nye dæk erstatter tidligere Pirelli-dæk

Når man ser Formel 1, så er man også vant til at se de forskellige Pirelli-dæk, der ofte har været et 13-tommers dæk. Dækkene har altid haft stor indflydelse på de strategier, som de forskellige hold vælger at køre efter, når det kommer til pitstops og hårdheder af dækkene. Derfor har dækkene stor indflydelse på løbenes udfald.

I sæsonen 2022 er dette 13-tommers dæk fra Pirelli dog blevet skiftet ud med 18-tommers dæk, der er kendt som lavprofildæk. Fordelen ved disse dæk er, at de skulle være mere slidstærke, hvilket i sidste ende vil have betydning for, hvor mange pitstops de forskellige teams vælger at tage.

Motorteknologien fastfryses indtil 2026

Dækkene ændrer sig, men indtil 2026 ændrer motorerne sig ikke. Der er nemlig blevet lavet en fastfrysning af motorteknologien, som varer indtil 2026. Det betyder, at de forskellige teams godt vil kunne komme med diverse performance-opdateringer til den enkelte bil og motor, men at motorteknologien generelt bliver fastfrosset indtil 2026. Bilerne vil altså indtil 2026 køre med de nuværende 1,6 liters V6 hybridmotor med turbo, og det vil stille nogle helt nye krav til de forskellige teams.

23 løb i alt og 2 løb i USA

Mange fans af Formel 1 jubler i øjeblikket, fordi sæsonen i 2022 bliver en af de længste nogensinde. Her er der nemlig hele 23 løb, som skal afholdes, og det giver gode muligheder for spændende og dramatiske løb, som man kan følge både hjemme fra stuen og fra tribunerne i de forskellige lande.

I 2022 ser fans også for første gang et Formel 1 løb afholdt i Miami, USA. Det er faktisk det andet løb, der kommer til at blive afholdt i USA, og de flotte omgivelser sætter rammen for nogle fantastiske løb. De resterende 22 løb bliver skudt i gang i Bahrain og afsluttes i Abu Dhabi.

Søger du mere viden og inspiration til Formel 1-rejser? Se et detaljeret program over Formel 1-løb hos La Travel, der er førende på sportsrejser i norden.

Om forfatteren

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares