Vælg side

Sådan kan du nemt indrette et lille badeværelse

Sådan kan du nemt indrette et lille badeværelse

Annoncørbetalt indhold

Generelt er danskerne vilde med store og åbne rum, men mange bor i hjem, der ikke har prioriteret badeværelset, når det kommer til at uddele kvadratmeterne. Derfor er der mange, som har små badeværelser, og det kan hurtigt betyde, at rummet kommer til at føles klemt, trangt eller rodet.

Der er dog meget, man kan gøre for at undgå disse følelser, når man træder ind på det lille badeværelse. Det gælder også uden, at man er nødt til at vælte vægge og ombygge hele huset. Her er der samlet 4 gode tips til at indrette et lille badeværelse, så det fremstår større, end det egentlig er.

Husk at hænge et spejl op på badeværelset

Man kan nærmest ikke forestille sig et badeværelse uden et spejl, og der er rigtig mange gode grunde til at tænke over ens valg af spejl, når det kommer til at indrette det lille badeværelse. Spejlet er nemlig en effektiv måde til at skabe mere lys på badeværelset, fordi lyset netop reflekteres i spejlet. Samtidig kan man hurtigt få rummet til at synes større, end det er, fordi spejlet netop reflekterer rummet.

Når man vælger et spejl til et lille badeværelse, behøver man ikke at være bange for at vælge et stort spejl, der strækker sig helt fra gulv til loft. Det er nemlig blot med til at reflektere både rum og lys.

Find smarte løsninger, der fylder mindre fysisk og mentalt

Når man skal indrette et lille badeværelse, så er man begrænset af den plads, som er til rådighed. Derfor er det en god ide at finde på smarte løsninger, som fylder meget lidt i rummet. Det gælder selvfølgelig klassiske opbevaringsmøbler, men det gælder faktisk også det faste inventar i rummet.

Det kunne fx være ens afløb, som faktisk kan betyde en del for det lille badeværelse. Fordi badeværelset ikke er større, end det er, så kan en normalt afløb fylde utrolig meget i ens bevidsthed, når man træder ind på badeværelset.

Derfor kan det være en fordel at vælge et smart og diskret hjørneafløb, der netop både fylder mindre fysisk men også mentalt. Fordi hjørneafløbet er lavet i et minimalistisk design, som samtidig er skubbet ind i hjørnet af brusekabinen, så tiltrækkes øjet ikke på samme måde af afløbet, og det kan være en stor fordel for badeværelsets helhedsindtryk.

Hæng møblerne op på væggen

En anden måde, hvorpå man kan skabe fornemmelsen af mere plads på, er ved at hænge møblerne op på væggen. Det kan lyde helt forvirrende, men hænger man fx toilet og skabe op på væggen, så gulvet holdes fri, så synes rummet faktisk større, end det egentlig er. Der bliver nemlig introduceret luft og lys til hele rummet, når møblerne kommer på væggen.

Indret badeværelset med lyse farver på vægge og gulve

Når man vælger at renovere eller indrette sit lille badeværelse, så kan det være en god ide at holde badeværelset i lyse farver fremfor mørke. Lyse farver er nemlig med til at reflektere lyset fra fx vinduer, og det giver en fornemmelse af et større rum. Derfor kan det være en god ide at vælge lyse pastelfarver eller blanke fliser i lyse farver, når man indretter badeværelset.

Om forfatteren

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares