Vælg side

Lydret Dingo bøger og andre lydrette bøger til 0. klasse

Lydret Dingo bøger og andre lydrette bøger til 0. klasse

Der stilles større og større krav til vores børns evner i skolen – om man vil det eller ej. Kravene kan komme både fra os forældre, fra skolens side og fra børnenes venner.

Vi ønsker alle, at give vores børn den bedste start på skolen som vi kan, så de ikke mister modet eller “kommer bagefter” fordi de bare ikke er klar til skolen. Og en af de måder er, at forberede dem på deres skolegang og det de møder. Som f.eks. tal og bogstaver. De termer, ord og betydninger, som de vil støde på.

Undersøgelser og studier viser, at børn, som har fået læst historier for sig, som små, har en en fordel, når der kommer til, at lære at læse. Så I kan som forældre give nogle fordele til Jeres børn. Og selvfølgelig kan I også træne eller øve med ungerne. Der findes rigtigt mange fine bøger, som er til gode til indskoling og 0. klasse.

Lydret Dingo bøger

Nogle af de mest populære letlæsningsbøger og begynder bøger er de lydrette Dingo-bøger. De har de helt lave lix-tal. De har en god kombination af bogstaver, ord og illustrationer. De er gode til, at lære sammenhæng mellem bogstaverne, og stavemåden “matcher” lyden. De giver børnene et rigtig fint afsæt og forståelse for brug af bogstaver.

Hos Gucca.dk kan du finde alle de lydrette Dingo bøger du overhovedet kan forestille dig. De ligger fra 45 kr og op. Så det er forholdsvist billigt, at købe en håndfuld Lydret Dingo bøger. De kan absolut anbefales til indskoling og øvelser derhjemme. Der er ikke noget som, at se ens unger få succes med de første par lærte ord og sætninger.

lydret-dingo-jens-og-liv-pa-is lydret-dingo-jon-koeber-bil lydret-dingo-alf-i-cirkus lydret-dingo-sif-og-soes-far-en-bror

Andre Lydrette bøger til indskoling

Også Billebøgerne er lavet til indskoling. De passer godt til 6-9-årige og tager udgangspunkt i aldersgruppens egen hverdag. Billebøgerne har et LIX-tal på mellem 4 og 11. Billebøgerne er super godt illustrerede og disse støtter godt op omkring læsningen.

Lydret og lydlet læsning

Er det vigtigt, at de første bøger er lydrette? Ja, det er en god idé, at holde sig til de lydrette bøger med lav LIX-tal. Det er højst sandsynligt for svært i 0. klasse og indskolingen, at læse bøger, som ikke er lydrette. Børnene kan have svært ved, at forstå hvorfor en ost f.eks. ikke staves med å, når det det udtales åst.

Det er godt, at få en god start på indlæringen. Børnene møder mange nye udfordringer og her kommer de lydrette bøger til deres ret. De starter med sætninger på 2-3 ord og billeder og tekster er som nævnt gennemtænkte og har sammenhæng. Det samme gælder historierne og personerne deri.

Der er ikke for mange ord i historierne, da det vil kræve større koncentration. Det er sætninger, som er korte, med mange gentagelser og nemme at genfortælle. Og så er ordene på maks to stavelser.

Giv dit barn en god start i skolen og øv noge lydrette bøger derhjemme. At kunne selv er en stor glæde for børn. At kunne læse yndlingsbøgerne og selv kunne søge oplysninger og informationer. Læsning er centralt i det moderne samfund. Det er et redskab i langt størstedelen af alle fag. En god læseteknik understøtter barnets mulighed for, at begå sig godt i skolen og på fremtidige uddannelser og jobs.

Hos Bog & Idé finder du flere titler af Billebøgerne.

billebogerne-planeten-pony-bolle-alf billebogerne-frida-hjaelper-coco billebogerne-frida-hvor-er-malte billebogerne-dina-og-dragen

Eksempel på en lydret bog

 

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares