Vælg side

Hvad gør man, når hørelsen driller?

Hvad gør man, når hørelsen driller?

Annoncør betalt indhold

Nedsat hørelse, tinnitus, støjskader og lignende er skavanker, som mange vil opleve på et eller andet tidspunkt i livet. Problemerne med hørelsen kan være både forbigående eller kroniske, men er generende ligegyldigt hvad. Men hvad skyldes eksempelvis nedsat hørelse? Og hvad gør man, hvis man oplever gener i forbindelse med hørelsen?

Kontakt altid et hørecenter

Først og fremmest er det vigtigt at kontakte et hørecenter eller høreklinik, hvis du oplever problemer med din hørelse. Der findes mange hørecentre rundt omkring, men du bør altid undersøge stedet på forhånd.

Du anbefales at vælge et uvildigt hørecenter. Det vil sige, at høreklinikken ikke har en særlig interesse i at sælge ét bestemt produkt eller et brand, men faktisk vil gøre sit ypperste for at skaffe det rette og bedste produkt til dine behov. Mange private hørecentre vejleder kun i egne produkter, mens offentlige hørecentre kun vælger fra indkøbsaftalen, der ofte indeholder ældre modeller. Et uvildigt hørecenter kan derfor give dig den bedste vejledning og rådgivning samt den nyeste teknologi.

Ofte undgår du også her den lange ventetid, som kan opleves gennem det offentlige. Det tager utrolig lang tid i det hele taget at få et høreapparat, men lige så lang tid, hvis der skulle være problemer med dem.

Hvad er nedsat hørelse?

Nedsat hørelse er kort sagt et tab af hørelse på enten det ene eller begge ører, og det kan være kortvarigt eller permanent. Derfor kan høretabet også opstå pludseligt eller gradvist, og forløbet har som oftest noget at gøre med den bagvedliggende årsag til den nedsatte hørelse.

Dem, der får et pludseligt høretab, vil typisk også være hurtigere til at kontakte læge eller en høreklinik, fordi generne opleves voldsommere.

Hvorfor får man nedsat hørelse?

Der er mange grunde til, at man vil opleve en form for høretab gennem livet. Hvis du oplever nedsat hørelse, skal du være opmærksom på, at følgende årsager ikke nødvendigvis er problemet for dig. Du bør altid snakke med en læge eller et hørecenter.

Herunder er de hyppigste årsager til nedsat hørelse.

Alderdom

Det er bare et faktum, at hørelsen svigter med alderen. Der er ikke nogen måde at undgå denne form for høresvigt på. Det er dog et naturlig høretab, der nemt kan afhjælpes med høreapparater.

Skader fra støj

Hvis man ofte befinder sig i larm, kan der opstå nedsat hørelse. Dette ses typisk i forbindelse med jobs, der udsætter en for meget larm. Disse jobs kunne være håndværkere, musikere eller skolelærere.

Ørevoks og forkert brug af vatpinde

Et forbigående høretab kan skyldes en ophobning af ørevoks. Dette kan fjernes igen ved lægen, og hørelsen vil med det samme komme tilbage som normalt. For meget ørevoks skyldes ofte en forkert brug af vatpinde, hvor ørevoksen er blevet skubbet længere ind i øregangen. Man bør altid være forsigtig med vatpinde.

Knaldtraumer

Giver de samme høreskader som almindelige støjskader, men kan opstå mere pludseligt ved kraftig støj. En sådan kraftig støjpåvirkning kunne opstå i forbindelse med en koncert. Knaldtraumer kan desværre også føre til tinnitus.

Om forfatteren

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares