Vælg side

Gode tips når du har hund

Gode tips når du har hund

Annoncørbetalt indhold

Hvis du har udvidet familien med et ekstra medlem i form af en firbenet ven, finder du her gode råd. Rådene omhandler alt lige fra træning, opdragelse og udstyr. Du kan i øvrigt finde et stort valg af udstyr og foder til din hund på Canem.dk

1. Træning med din hund:

Det er vigtigt at etablere gode manérer og forståelser tidligt i hundens liv – og derfor anbefaler man allerede at starte træningen, når hunden er hvalp. Det er langt nemmere at være ejer til en veltrænet hund, og du vil som ejer både opleve en nemmere dagligdag, samt at din hund er velkommen flere steder.

Desuden anbefales det, at du anvender “positiv træning” med din hund. Det handler dermed ikke om at straffe hunden, når den ikke gør, som den skal. Du vil som ejer opleve et langt bedre samarbejde og forhold til din hund, når motivationen bag træningen handler om at samarbejde og at have det sjovt sammen.

Det er også dit ansvar, at din hund får gode vaner. Det kan eksempelvis være i forhold til adfærd. Som hvalp vil hunden typisk have tendens til at bide, dog skal du hurtigt vænne din hund af med denne adfærd, da dette ikke er hverken charmerende eller velanset, så snart hunden bliver større.

2. Sørg for at aktivere din hund:

For at en hund trives, skal den både aktiveres fysisk og mentalt. Dette gør sig ikke kun gældende, når hunden er hvalp – men er et livskriterie for optimal trivsel og glæde. En undersøgelse har i øvrigt peget på, at en hund skal hvile i cirka 14 timer i døgnet. Det betyder også, at den gerne skal aktiveres i de øvrige 10. Dermed kan hunden risikere at udvikle en problemfyldt adfærd, hvis den enten hviler for meget eller hviler for lidt. Grunden til dette er, at den ellers overstimuleres eller understimuleres og dermed keder sig.

Der findes et stort udvalg af legetøj, som kan bidrage til at aktivere din hund. Det kan eksempelvis være bolde, hvor hunden lærer at hente og aflevere igen. Det kan også være reb, hvor hunden kan bruge sine kræfter og trække. Du forebygger desuden også din hunds helbred, hvis du sikrer den fysisk aktivitet dagligt.

En god måde, hvorpå du mentalt kan stimulere din hund, er eksempelvis ved at lade den løse gåder. Hos Canem har de også et stort udvalg af forskellige hundefoder. Her kan du med fordel gemme små godbidder, som hunden derefter skal forsøge at finde frem til på egen hånd.

3. Vælg det rigtige udstyr til din hund:

Udstyret til din hund afhænger også af jeres behov – både hund som ejer. Det kan eksempelvis være, at I ofte er på farten, hvorfor en transportkasse kan være den ideelle løsning. Derudover skal du også overveje, hvorvidt din hund har bedst af et traditionelt halsbånd, eller hvorvidt det er bedre at vælge en “sele.” I takt med at du lærer din hund at kende, lærer du også om dens behov. Det kan eksempelvis være i forhold til, om den fryser om vinteren og dermed har brug for et hundedækken.

 

Om forfatteren

Login

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares