Overvejer du at blive Planfadder? [Læs dette først]

, , Leave a comment

Hvad betyder det egentlig, at være Planfadder?

Hvad eller hvem går dine støttekroner til?

Og går pengene bare til administration?

Det er jo rart at vide hvad ens donation går til. Specielt med al den snak der er om, at donationer kan ende i administrative aktiviteter eller i de “forkerte” hænder.

Det er nogle af de svar jeg vil forsøge at give dig i denne artikel.

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil være fadder i Planfadder – eller gerne vil læse mere om det på Plans website – så klik her.

Hvad er Planfadder

Plan arbejder for fattiges vilkår i omkring 70 fattige lande. De hjælper omkring 100.000.000 børn! Og det kan du altså også gøre, hvis du bliver Planfadder.

Når du bliver fadder, så får du billeder, breve og rapporter fra og om dit fadderbarn. Det sker én gang om året. Er I flere som deler et fadderskab, så får i en mappe hver med billeder, rapporter og bliver fortalt om fremskridtet du har været med til at skabe i lokalsamfundet.

Når man donerer penge til velgørende formål, så kan det nemt blive for upersonligt og man ved ikke helt hvem eller hvad man støtter. Som Planfadder bliver det mere personligt. Du støtter dog ikke kun det enkelte barn, som nogen godt kan tro.

Du kan selv vælge om du vil være fadder til en pige eller en dreng. Du kan også selv vælge hvilket kontinent barnet skal komme fra. Asien, Latinamerika eller Afrika.

Hvem eller hvad støtter man som Planfadder?

Når du er Planfadder, så støtter du som sagt ikke kun det enkelte fadderbarn, som du er blevet “tildelt”. Du støtter hele nærsamfundet, som dit fadderbarn bor i. Du støtter Plans indsats for børns rettigheder.

Som du kan se på figuren, så går pengene til uddannelse, sundhed, børnebeskyttelse, økonomisk tryghed, nødhjælp og vand.

Denne figur viser helt præcist hvem og hvad du støtter

Planfadder og Plandanmark - hvad går mine penge til

Hvordan støtter man og bliver Planfadder?

Hvis du vil være Planfadder, så er der flere scenarier du kan benytte dig af.

Du kan selvfølgelig blive Planfadder alene, men du kan også dele det med en du kender. Så deler I bare donationen i to, så det bliver halv pris.

Du kan også dele fadderskabet som en familie, et firma eller en gruppe.

Så kan du også give det som gave til en. I så fald vil både giver og modtager stå som fadder.

Hvad koster det at være Planfadder?

Det koster kun 220 kr pr mdr og de penge gør en verden til forskel i fattige lande. Pengene er mange gange mere værd i de fattige land end her i Danmark. Så det er virkelig noget som rykker.

Efter SKAT er det kun 5 kr. pr dag. Er I flere om fadderskabet, så er det bare at dividere. Rigtig mange er to om, at dele bidraget. Så er det altså kun 2,5 kr pr dag.

For at holde omkostningerne nede, så opkræves bidraget via Betalingsservice.

Skulle du få lyst til, at opsige dit bidrag, så kan det gøres uden varsel.

Send gaver til dit barn

Du må også gerne sende gaver til dit barn. Plan anbefaler dog, at du sender “simple” ting som blyanter, malebøger og andre mindre pakker, da det ikke må veje mere end 150 gram og skal kunne være i en kuvert.

Send ikke værdifulde ting, som penge eller smykker.

Træk bidraget fra i SKAT – op til 15.200 kr (2016) hvert år.

Når du donerer penge til velgørenhed, velgørende foreninger og fonder, bare de er godkendte af SKAT, så kan du trække det fra. I 2016 var op til 15.200 du kunne trække fra. Der er ingen bagatelgrænse, så selvom du f.eks. kun donerer 50 kr, så kan det trækkes fra.

Du kan finde en liste over godkendte foreninger her.

 

Hvem står bag Planfadder?

Det er Plan International, som står bag Planfadder. Det er ikke kun i Danmark man har denne mulighed for, at støtte børnene og lokalsamfundene i fattige lande. Mange andre lande er med i projekterne og bidrager med penge til fattige lande. I Danmark hedder det meget belejligt for Plan Danmark.

Hvad går min støttekroner helt præcist til?

Der er flere hjælpeorganisationer, som har været udsatte for massiv kritik af brugen af donationer.

Men min klare overbevisning er, at Plan ikke har været i modvind på noget tidspunkt og at flest mulige kroner går til lokalsamfundene.

Man skal også huske på, at der skal penge til blandt andet marketing og lønninger. Nogle direktører og højtstående personer kan få høje vedderlag af flere årsager, men en af de vigtige årsager er, at de ikke kun skal “lede og fordele”. De skal også være et ansigt og en person, som kan skabe relationer, bruge netværk og skaffe yderligere penge til hjælpeorganisationen. Derfor kan man ikke bare ansætte en tilfældig direktør, som ikke behøver en særlig løn.

Det er vigtigt at pengene bruges på nødhjælp og ikke administration for så er der ingen, som gider bidrage i længden.

Og vil du gerne se hvad Plan bruger bidragene på, så er deres regnskaber frit tilgængelig for alle.

Plan Danmark er medlem af ISOBRO og deres retningslinier og regnskaber følger deres anbefalinger.

Plan Danmark er under stram økonomisk kontrol og PricehaterhouseCoopers (PwC) udfører deres revision.

Overvejer du at blive Planfadder? [Læs dette først]
4.9 (97.89%) 19 votes

Summary
Article Name
Overvejer du at blive Planfadder? [Læs dette først]
Description
Find svar på alt om, at være Planfadder og hvordan du skaber en bedre fremtid for børn med svære vilkår.
Martin Linde
Publisher Name
Gode-Tips.dk

  •  
  •  
  •  
 

Leave a Reply