Vælg side

Hvordan vælger du en Fish Finder?

Hvordan vælger du en Fish Finder?

Vælg en Fish Finder – fiske sonar

En enhed eller gadget kaldet en fiskefinder er bemærkelsesværdigt effektiv og pålideligt udstyr. Det vil gøre det muligt for dig, at identificere fisk, og det vil også hjælpe dig med at portrætere, hvordan bunden af søen / vandet er struktureret og andre ting, du aldrig kunne forestille dig, var under dig. Du skal dog huske på, at du omhyggeligt skal undersøge og gennemgå de bedste enheder derude og vælge den bedste fish finder, der passer til dine personlige behov. Dette skyldes, at hvis du laver en fejl i processen med, at købe din egen fiskefinder, kan det få din enhed til at blive ineffektiv og ubrugelig.

Dybest set vil en fiskefinder give dig et grafisk billede af, hvad der er under din båd. Det kan være fisk eller bundkonstruktionen. Det vil med andre ord hjælpe dig med at identificere fisk. For at sikre dig, at du vælger den bedste fiskesonar, skal du huske, hvilken slags enhed det er, du er ved at købe. Inkluderer den GPS? Har jeg brug for en stor eller en lille fiskefinder? Hvordan er displayets opløsning? Hvor meget transmissionseffekt har jeg brug for? Hvilke frekvenser fungerer bedst i mit område? Skal jeg bruge det i lavt vand eller i et dybt vandmiljø?

Det er så nemt, at gå vildt i alle de tekniske analyser og søge information om fiskefindere, som f.eks. efterforskning af ekkoer, sonar, transducere, mounts, blinklys og så videre. Men det vigtigste spørgsmål af alle spørgsmål, du nogensinde vil spørge dig selv er: Vil denne særlige fish finder virkelig hjælpe mig med, at fange flere fisk? Det er alle gode punkter og spørgsmål, og det er hovedårsagen til, at jeg sammensætter denne fiskeguide. Hovedformålet her er, at hjælpe dig med, at træffe den bedste beslutning, når du beslutter dig for at investere i en fiskefinder og forhåbentlig efter, at have læst denne vejledning har du de svar du har brug for.

Fiskefinderens effekt

Et af de afgørende elementer, at tænke på forud for at investere i en fiskefinder er effekt. Effekten beregnes altid i watt (mærket W). Jo mere effekt du har, så fungerer din enhed hurtigere med at skildre oplysningerne på skærmen. Desuden jo mere effekten, desto bedre kan din analyse være. Hvis du har mindre effekt, vil din fiskeenhed være langsommere i drift. Den lavere effekt er mere egnet til, at bruge på lavt vand. I bund og grund, hvis du har mindre strøm, vil sonarbølgerne være betydeligt langsommere, og de oplysninger, der projiceres på din skærm, kan være mere uklare. Med mere effekt (flere watt), vil fiskefinderen fungere hurtigere og vise informationen meget tydeligere.

Du skal huske på få ting om effekten. Dybest set vil din sonar vise aflæsninger op til 400 fod ved 50 kHz for hver 100 (w). Den vil vise information op til 100 fod ved 200 kHz for hver 100 W strøm. For at få information fra begge frekvenser (50 & 200) skal du kigge efter dobbeltfrekvensfiskefinder. De er normalt markeret som 50/200 eller 85/200 (de fleste, hvis ikke alle mid-range finders er dual). Sammenfattende, for lavt vand har du brug for mindre strøm. Hvis du vil fiske i dybt vand, så skal du gå til den mest effektfulde fish finder, dvs. flere watt.

Se en af de absolut bedste fish finders på markedet på FindFisk.nu.

Pixels

Ligesom strømmen er mængden af pixels på skærmen et ekstremt vigtigt element at tænke på. Kort sagt, en pixel er bare en lille prik, der vises på din skærm. Dette punkt repræsenterer den mindste størrelse af detaljer, som din skærm kan vise dig. Når du har millioner af disse små prikker sammen på skærmen, er det faktisk hvad der repræsenterer hele billedet af det, du ser på skærmen. Lad os sige, at din skærm er 860 × 860 pixels. Dybest set betyder det, at der er 860 prikker i hver række lige til venstre, også 860 prikker i lodret skala (fra opad).

I bund og grund, jo flere pixels, som din enhed har, desto flere detaljer vil du se. Hvis du er ude og leder efter et krystalklart og skarpt billede, kan det være en god idé at investere i en højopløsnings skærm. Størrelsen af din skærm er også en anden ting at huske på, fordi skærmopløsning (pixels) sammen med skærmens størrelse på din enhed bestemmer, hvordan det klare billede er. Det er klart, at de billige fiskefindere indeholder mindre skærmbilleder. Det betyder ikke, at det er et dårligt valg, men det bør mere betragtes som en backup fiske sonar dog. Hvis du har råd til det, bør du prøve, at investere i den største skærm din pung vil tillade. Det vil være en god investering for fremtiden. Det vil give dig alle de oplysninger, du har brug for i større detaljer.

Hvad skal man vide om frekvenser?

Igen, ligesom strøm- og skærmopløsningen er frekvenserne ekstremt vigtige faktorer i transducere. Hvis det er en dobbelt frekvens transducer, vil det omfatte 20 og 60 grader kegler. Næsten alle transducere vil være tilgængelige i 50, 83, 192 eller 200 kHz afhængigt af konusvinklen. Lad mig forklare de forskellige frekvenser kort: Højfrekvenser som 192 eller 200 kHz vil være ideelle til drift på lavt vand. På den anden side vil lave frekvenser som 50 kHz være en ide, at bruge i dybt på vand og tænkes mere for fagfolk.

Husk, at hvis du bruger højere frekvens, vil du have flere detaljer på din skærm, fordi mængden af sonarbølger transmitteres og opnås fra transduceren. Derfor er det ideelt til lavt vand.

Transducere

Dette er den vigtigste del, der transmitterer og opnår sonarbølger. Hvordan virker de? Dybest set er hvad de gør, at sende sonarbølger dybt ned i vandet, og når de rammer genstandene på vej eller når bunden, springer de tilbage og transduceren henter bølgen. Så tager den de oplysninger, som den modtog, og konverterer det til et billede, så du kan forstå og se bedre.

På trods af det faktum, at transducere kan fremstilles i alle slags materialer, omfatter næsten alle fiskefinder-modeller en plastik-type transducere i pakken. Dette er helt fint for flertallet af lystfiskere, og det installeres let på alle mulige både.

Hvis du har en indbygget transducer med beskyttelsesdæksel eller hus af plastik, er det generelt hensigtsmæssigt, at skroget indeholder metal. Stål (fortrinsvis rustfrit stål) huse vil være ideelle til metal- eller aluminiumskrog. Hvis du vælger / foretrækker træskrog, bør du overveje at bruge bronze og ikke plast, simpelthen fordi hvis træet udvides, kan det skade din plastransducer, så du vil ende med en lækage. Vær opmærksom på at du ikke må installere en transducer med metalhus, hvis din båd indeholder en positiv jordfunktion.

Der er flere ekstra funktioner, som du kan få, for eksempel en lille enhed til, at vise temperature, der vil hjælpe dig med at finde den perfekte temperatur for den fisk du søger. En anden funktion er f.eks. afstands- og hastighedsattribut. Dette vil give dig oplysninger om din aktuelle hastighed på det tidspunkt, hvor fisken tog din agn.

Farve eller sort og hvid skærm på en fish finder

I dag er farve den nye tendens i al elektronik. Hvorfor? Fordi farve vil give dig langt bedre detaljer og give dig billioner af farver i forhold til en sort/hvid skærm. Farveskærmen hjælper dig med at forstå, hvad der foregår under dig, da den tydeligt vil vise objekter på skærmen. Skærmens effektivitet afhænger også af vejret og miljøet omkring dig.

Du vil finde det meget nemmere, at se på en farveskærm i stærkt lys end sort og hvid skærm, eller hvis det er overskyet, vil farven være meget klarere end sort/hvid. Med andre ord vil din fiskerioplevelse være meget bedre, hvis du investerer i en farveskærm. Du kan stadig gå til sort/hvid skærm, men det vil ikke være så glædeligt. Hvis du ikke har budgettet til farveskærm, foreslår jeg, at du venter, indtil du har råd til en i stedet for.

Fiskefinderens keglevinkel

Endnu en afgørende faktor er keglens vinkel. For at forklare, hvad en keglevinkel er kort, kan du tænke på det som en slags stråle, der overføres fra din båd og ned i vandet i en kegleform. Startende fra bunden af din båd, det går bredere og bredere jo længere ned den kommer. Jo dybere du går, jo bredere er keglen og des større område bliver dækket. Det er vigtigt at huske på, at i dybt vand som keglen bliver bredere, vil du miste signalet i meget dybt vand.

Du kan købe transducere fra 9 grader til over 60 grader. De populære enheder er ofte fra 16 grader til 20 grader og bør være det ideelle udgangspunkt for Jer, der foretrækker at fiske i forskellige vand (både dybt og lavt vand). Hvis du vil kunne dække endnu mere vand, og når du bliver mere avanceret, kan du få en dobbelt stråle eller endda tredobbelt stråle, fordi hver enkelt ekstra stråle vil hjælpe dig med at dække mere vand.

Om forfatteren

Martin L. Christensen

Martin L. Christensen driver til dagligt bloggen Gode-Tips.dk og webshoppen Sitontop.dk, som sælger high end oppustelige kajakker og oppustelige paddle boards.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Login

Seneste i forum

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Del på Facebook

Spred noget kærlighed og del siden med dine venner, så de kan få gavn af artiklen.

Shares